Het nieuwe overspel: emotioneel vreemdgaan

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Emotioneel vreemdgaan gebeurt wanneer je een sterke vertrouwensband opbouwt met iemand anders dan je partner, dit contact kan ook via sociale media geschieden.

Het verschil tussen een normale vriendschap en emotioneel vreemdgaan is dat er bij een eenvoudige vriendschap vaak geen fysieke of romantische aantrekkingskracht is, en dat er altijd een bepaalde afstand tussen de twee personen bestaat.

Deze ‘vriendschapsvorm’ lijkt vaak onschuldig omdat je niet van plan bent de lakens te delen met de persoon, maar de relatie met je geliefde kan er uiteindelijk onder gaan lijden.

Hoe herken je emotioneel vreemdgaan

  • Je denkt vaak, of vaker aan de persoon dan je eigen partner
  • Je weet dat de persoon je aantrekkelijk vindt maar je gaat gewoon door met het onderhouden van contact
  • Je deelt alle (relatie)problemen met de persoon. In een goede relatie deel je vaak eerst alles met je man of vrouw
  • Je voelt je minder aangetrokken tot je partner, en je voelt een afstand tussen jullie groeien
  • Je spreekt vaak 1 op 1 af met de persoon

Kort samengevat: je vindt de band met hem of haar net zo belangrijk, of zelfs belangrijker dan die met je partner. Ook zal je je eigen vriend of vriendin vaak niets vertellen over je vriendschap met de persoon, uit angst of omdat je geliefde het ‘toch niet zal begrijpen.’

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen kiezen liever voor natuurlijke oplossing in plaats van Viagra

Sociale media

Het regelmatig liken van foto’s en het sturen van berichtjes naar anderen terwijl je in een monogame relatie zit valt ook onder emotioneel vreemdgaan. Het biedt ook de kans om ‘oude contacten’ op te zoeken, zoals een ex of iemand die je leuk vindt.

Er is niets mis met het onderhouden van contact via sociale media, maar als je geregeld contact hebt met iemand die je aantrekkelijk vindt, kun je jezelf afvragen of je wel goed bezig bent.

Hoe overkom je emotioneel vreemdgaan?

Indien je dit opmerkt bij je wederhelft, direct communiceren en zeggen dat je het niet ok vindt. Samen in gesprek gaan en grenzen stellen. Als je in een goede relatie zit en beide partijen elkaar respecteren, zal je geliefde hier zeker respect voor hebben.

Mocht dit uiteindelijk niet lukken kan je er altijd voor kiezen om in relatietherapie te gaan of de relatie te beëindigen.

Overige berichten