fbpx

Het “nieuwe normaal”

INGEZONDEN- Nu president Santokhi het heeft gehad over het “nieuwe normaal” over het digitaal paspoort met vaccinatiebewijs, wordt het tijd dat we gaan uitleggen wat het “nieuwe normaal” wordt en hoe het is ontstaan.

Het gaat erop neerkomen; doe je niet wat de economische wereldorde voorschrijft, wordt je eigen regering economisch gestraft en de regering straft dan vervolgens jou.

Het “nieuwe normaal” wordt een nieuwe wereldorde via de VN-duurzaamheidsdoelen, die men internationaal voor 2030 wil bereiken. Denk niet dat dit ver weg is.

In Suriname heeft Brunswijk het speldje met het logo van deze nieuwe wereldorde al op zijn colbert gespeld. Een van de reden van het opzetten van SNFI NV.

Hoe is het “nieuwe normaal ontstaan?

De Covid-19-pandemie is een aanleiding om het “nieuwe normaal” sneller in te zetten, maar heeft niets te maken met het ontstaan ervan. Wat dan wel?

Volgens het rapport van Oxfam Novib in 2018 verdient 0,01 % van de wereldbevolking 86% van de wereldwijde winsten.

Deze groep mensen bezit 90% van alle beursgenoteerde ondernemingen en per onderneming hebben zij de meeste aandelen. Dit krijgen zij voor elkaar via de 3 grootste financiële instellingen in de wereld.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Santokhi hoopvol over overwinning huidige pandemieën

Het zijn westerse families die de groep vormen boven de multinationals. Met hun bedrijven, via financiële instellingen, kregen zij de economische wereldmacht over alle branches op de wereld. Brandstof, vliegindustrie, voedingsindustrie, levensmiddelenindustrie, gezondheidsindustrie, farmaceutische industrie, oorlogsindustrie etc.

De Verenigde Naties heeft het fenomeen “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” ingesteld met als doel dat rijke ondernemers wat terug kunnen doen voor de drie PPP.

Eerst, People Planet Profit, tegenwoordig People Planet Prosperity. Elke onderneming kan hiervoor een foundation(stichting) opzetten waar geen belasting voor hoeft te worden betaald, mits zij de goede doelen behartigen.

Het wordt jammer genoeg veel gebruikt om geld, wit te wassen

De zeer rijke foundations die bij de groep van 0,01% mensen behoren, zijn nu de sponsoren geworden van bijna alle universiteiten, onderzoeken waar zij de cijfers van kunnen bepalen, goede doelen, ngo’s, WTC Wereldhandelscentrum, WHO Wereldgezondheidsorganisatie, IMF, G20, verzekeringsmaatschappijen, media en zelfs de VN.

Je kunt het zo gek niet bedenken of zij hebben door sponsoring van heel veel geld, veel macht en invloed op deze sociale organisaties gekregen die opgezet zijn om de mensheid te beschermen.

De Verenigde Naties (VN) hebben doelen opgesteld die zij in 2030 willen behalen. Einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

De 193 lidstaten van de Verenigde Naties (VN) hebben deze ontwikkelingsagenda voor 2015 – 2030 vastgesteld. De agenda bestaat uit 17 doelen.

Deze duurzame ontwikkelingsdoelen heten voluit de Sustainable Development Goals, maar worden vaak afgekort naar SDG’s. Zij gelden in alle landen en voor alle mensen.

Nu kunt u begrijpen, dat als deze groep de wereldmacht heeft gegrepen over de economische branches en via hun foundations de macht hebben gegrepen over de sociale duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN, dan heb je de wereldmacht in handen gekregen.

BEKIJK OOK
Humphrey Tjin Liep Shie leidt presidentiële werkgroep Onderzoek Sabaku Village

Deze rijke ondernemersgroep heeft meer te zeggen dan alle regeringen tezamen. Zij gaan een nieuwe wereldorde vormen door hun economische macht via hun bedrijven en foundation en krijgen zo de macht over alle regeringen en de VN duurzaamheidsdoelen.

Daarvoor gebruiken zij de Coronapandemie. Zij gaan de economische wereldcrisis met hun financiële middelen opvangen en krijgen zo nog meer macht.

Bijna alle westers gelinieerde regeringsleiders noemen dit het “nieuwe normaal”.

Zo geven verschillende bronnen al aan, dat Amerika een nieuw bankenstelsel aan het opzetten is, zodat de US-dollar het wereldbetaalmiddel kan gaan worden in de nieuwe wereldorde.

Daarom kregen vele landen geen US-dollars meer de afgelopen 2 jaren.

Doe je niet wat deze rijke groep noodzakelijk acht, als regering of als mens, dan zal dat economische gevolgen hebben. Bv: Nu al is de bevolkingsvaccinatie- index, hoeveel % van de bevolking is ingeënt, gekoppeld aan de financiële steun (IMF) die een land wil lenen om de Covid-19-pandemie op te vangen, maar het is ook gekoppeld aan de olieprijs.

Deze wereldorde gaat bepalen hoe gezond wij moeten leven. Denk aan de inentingen, avondklok of lock-downs, Hoe duur wordt de verzekering als we niet gezond eten volgens hun normen? Hoe duur wordt alcohol drinken, overgewicht of roken?

Zij bepalen de landbouwgebieden in de wereld zodat we hun voedsel moeten inkopen. Zij gaan bepalen hoe men de arme kunnen ondersteunen i.v.m. armoedebestrijding.

Voor die steun bepaald de regering hoe deze groep economisch ingezet kan gaan worden. Vorm van nieuwe slavernij. Geen minimumloon. Geen arbeidsvoorwaarde etc. Geen eigendommen meer in individuele handen.

Men bepaalt wie wel en geen onderwijs hoeft te volgen. Het ministerie van Onderwijs in Suriname geeft al aan dat na de Covid-19-pandemie, het driedaags onderwijs gehandhaafd blijft. Dan kunnen alleen de slimste in het onderwijs nog vooruitkomen.

Wat Napoleon net niet kon bereiken zal deze groep gaan lukken omdat bijna alle Liberaal kapitalistische regeringen hieraan meedoen. Uit eigen vrije wil. zonder oorlog om de economische geldstroom op gang te houden. Voor hun is vrijheid alleen geld.

Door manipulatie en jaren voorbereiding hebben deze enkele foundations, de beschermende maatregelen van de VN, weten om te buigen naar eigen economische wereldmacht en overheersing.

Deze groep heeft bewust, in bijna heel de wereld, de socialistische regeringen weten af te zetten en/of gecriminaliseerd.

Omdat de socialistische politieke partijen, die voor hun eigen volk zorgen via een sociaal opvangnet, in staat zijn met hun ideologie een zelfvoorzienend systeem te bedenken.

Alle basisbehoefte voor de mens uit eigen land. Want dit zou een mogelijke oplossing kunnen zijn om deels uit deze economische onderdrukking te komen.

Marie-Louise Vissers
Advies, consultatie en politiek development bureau Mawini