fbpx
Het meest gelezen nonsensverhaal in Suriname en mensen zijn er moe van

INGEZONDEN- Het is het meest gelezen nonsensverhaal dat wij in Suriname jaar in en jaar uit moeten lezen. En het verhaal wordt haast elke week weer herhaald. De meeste mensen zijn er zo moe van, heel erg moe!

Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten.

VERHAAL

Ambtenaren van een ministerie hebben winkels bezocht. En nu komt het: bij controle bleek dat de winkeliers zich niet hebben gehouden aan de vergunningsvoorwaarden en ze hebben daarom een waarschuwing gehad.

Een zin die al decennia, elke week weer eens voorbij komt. Het lijkt er veel op dat deze zogenaamde controles alleen maar bedoelt zijn om het ontevreden volk zoet te houden. Want in werkelijkheid gebeurt er helemaal niets!

Het is steeds een kat en muis/’rat’ spelletje tussen het ministerie en de winkeliers en het arme volk lijkt ertussen te zitten als een soort speelballetje.

Winkeliers doen al langer dan 20 jaar of langer wat zijn willen en de gemeenschap wordt steeds op een verkeerd been gezet. Zogenaamd worden er boetes opgelegd bij overtredingen en worden winkelzaken gesloten. Ja, soms, en dan voor 1 dag, alleen voor de show. De echte ingewijden weten heel goed wie de echte macht heeft. 

En zo zult u binnenkort weer dezelfde cliché onzin te lezen krijgen: bij controle bleek dat de winkeliers zich niet hebben gehouden aan de vergunningsvoorwaarden en ze hebben daarom een waarschuwing gehad. En zo gaat het spel tussen de kat en muis, eigenlijk rat, weer rustig verder.

R. Pinas

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…