Voor- de- gek- houderij in sommige Surinaamse supermarkten

GFC NIEUWSREDACTIE- Er zijn nog steeds te veel mensen tegelijkertijd aanwezig in sommige grote supermarkten in Paramaribo, wat de kans op virusbesmettingen groter maakt. Het is in Suriname elkaar voor de gek houden met de coronamaatregelen.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) donderdag aan GFC Nieuws weten.

“Wie houdt wie voor de gek? Er wordt wel een zeer ingrijpende avondklok en weekendlockdown ingesteld door de overheid. Mensen worden hiermee beperkt in hun bewegingsvrijheid”.

“Maar anderzijds gaan mensen massaal, tegelijkertijd en voor onnodig lange duur in geairconditioneerde niet goed geventileerde winkelruimtes om te shoppen. Wij weten dat de besmettingsrisico’s in gesloten ruimtes veel groter zijn”, stelt het KSVC.

Volgens het VrouwenCollectief wordt het steeds duidelijker dat de coronamaatregelen in ons land niet goed op elkaar afgestemd zijn. “Het is dweilen met de kraan open”, is de mening van het KSVC.

Het VrouwenCollectief stelt voor aan de Surinaamse regering om per direct een bezoekersquotum in te stellen. Volgens winkelondernemers wordt er morgen ook een topdrukte verwacht vanwege de weekendlockdown.

Overige berichten