fbpx

Het krioelt in Suriname van stinkend jaloerse roddelaars

INGEZONDEN- Recent las ik over een Surinaamse vrouw in Nederland wiens goed imago helemaal kapot wordt geslagen door een dame met wie ze eerder heeft samengewerkt op een kantoor.

Het vermoeden bestaat dat haar gewezen collega degene is die op het internet leugens over haar lanceert om zo haar goede naam en eer te torpederen. Het motief zou volgens het bericht jaloezie zijn.

Dat er in elk land dus ook in Nederland wordt geroddeld of erger nog, mensen hun aanzien expres wordt geruïneerd door het verspreiden van valse en kwetsende informatie is een feit.

Maar waar velen niet bij stilstaan is dat wij in Suriname waarschijnlijk kampioen zijn in het doelbewust kwaadspreken over anderen.

Het krioelt in Suriname van stinkend jaloerse roddelaars. Het lijkt wel een grote plaag te zijn van deze gekken die moeilijk kan worden bestreden.

Maar wellicht is het nog niet tot een ieder doorgedrongen dat er grenzen zijn. Een ander publiekelijk belasteren kan uiteindelijk een rechtszaak tot gevolg hebben.

BEKIJK OOK
Vrouwen krijgen vaak complimenten over hun uiterlijk terwijl ze die niet verdienen

Bekijk ook: FINHUD gezichtsbehandeling die zorgt voor mooiere huid steeds populairder in Suriname

Er zijn ook gevallen bekend waarbij slachtoffers het recht in eigen hand nemen. Dat is onlangs nog gebeurd toen een goede vriend van mij uit Commewijne werd geschandaliseerd door een buurtgenoot.

Die roddelaar werd met een aantal flinke klappen in zijn buikstreek een lesje geleerd en durfde niet eens aangifte van de mishandeling te doen bij de politie uit angst voor ernstige represailles.

Het beste is om gewoonweg om niet te roddelen of anderen onnodig te beschadigen.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud