fbpx
Het inwijden van ‘franchepane’ tijden

“Wij weten wat we moeten doen, maar doen het niet”, juist ja, dit is precies de oorzaak van ons falen in de geschiedenis en schijnbaar in de toekomst.

Nog na kotsend van de stortvloed van dwaasheid tijdens de verkiezingsperiode door het tuig van de richel dat zich geroepen voelt de politiek in te gaan, worden wij weer misselijk gemaakt met een “zwaar recessie college”.

Werden personen die onderbouwd aangaven dat het in financieel- economisch opzicht het in ons land niet rooskleurig uitziet niet uitgemaakt voor pessimisten, leugenaars en vijanden van de staat?

Waar is nu de economiedeskundige met het Dubai verhaal; predikant wiens openbaringen teweeg gaan met winti vermaningen; als economisch wonderbrein uit de jaren ‘80 gepresenteerde die zoveel investeerders zou aantrekken?

“De tijd van een onbesuisd leven is voorbij”, wie heeft dat leven, juist ja, dat hebben de gefaciliteerde corrupte figuren om de verkondiger heen. Wordt wakker “captain”, het normale volk heeft geen onbesuisd leven, of wordt dat aan je verteld door je inlichtingenmachine.

Het blijkt dat de persoon die ooit verkondigde over alle info te beschikken van zaken zowel “boven als onder de grond”, hierop geen vat meer heeft, gezien de saillante gebeurtenissen in zowel zijn persoonlijke sfeer als daarbuiten. Het is echter te begrijpen als nagegaan wordt door wie de persoon zich laat omringen. Kijk maar naar dat karakter dat de vakbond de rug heeft gekeerd voor enkele persoonlijke voordelen en als een arm jongetje van de prasi oso’s met een lollypop blij gemaakt, nederig zijn erkentelijkheid uit.

Is het bekend dat dezelfde figuur bijna zijn hele leve lang de man, die hij nu adoreert, voor vies en vuil met gebruikmaking van odo’s heeft uitgescholden?

Heeft u de andere kleinzielig figuur, in het wit gekleed als een “pimp” uit de jaren ’60, tijdens de persconferentie op de directe achtergrond waargenomen?

Bent u ook op de hoogte van de notoire zuiplappen en geld vernietigende bejaarden die als adviseurs en middels andere gecreëerde ambtelijke functies hoge honoraria opstrijken?

Is het terecht dat de politieke vriendengroep een onbesuisd leven leid en tegen beter weten en waarschuwingen in het land in de misère storten, maar het volk het gelag moet betalen door de buikriem strakker te trekken?

Is het eerlijk om gezinnen hun levensvreugde te ontnemen en jonge kinderen hun toekomst te beschadigen? Moeten kinderen tijdens de periode dat zij recht hebben op een vrolijke jeugd meer knippa’s en dergelijke langs de straat verkopen om bij te dragen aan de financiële overleving van het gezin? Is het eerlijk om hun inschrijfgeld voor de school af te schaffen, om daarna “materiaal geld” te verplichten, omdat de overheid geen geld voor de scholen stort?

“Yere no Desi, gi’m wan bigi brik”, wij zijn reeds bekend met je “om de tuin leiden“ tactiek van het aanhoren van maatschappelijke groepen en andersoortige organisaties. Immers, “Ie sabi toch” “vertrouw geen oude Grieken al komen zij met geschenken!”

Reeds 35 jaren leert de ervaring dat bepaalde politieke figuren feitelijk inherent zijn aan een vloek voor ons land. Zeggen de bezetters van “Tigri” terecht: “him make life like a shit sandwich, the more bread you eat the more shit you digest”?

Het valt op dat Surinamers in vertrouwelijke gesprekken als maar klagen, maar niet durven om op het juiste forum hun daadwerkelijke gevoelens te delen. Zijn zij bang om als de 8 december slachtoffers mogelijk te worden dood gefolterd?

Daar ons land in een politieke wurggreep wordt gehouden door enkele incompetente bejaarden, rijst de vraag of goed opgeleide Surinaamse mannen en vrouwen tussen de 35 en 50 jaar geen bravoure bezitten, verantwoordelijkheidsgevoel of liefde voor het land?

Is het terecht om oogluikend toe te staan dat de toekomst van uw kroost, de nek wordt omgedraaid?

Moeten uw kinderen het gelag betalen van het verkwistend en ongefundeerd beleid van degoutante politici en omdat u dat gedoogd?

Zal uw nakomeling met respect naar u kunnen opkijken en zeggen, ik ben trots op uw bijdrage aan mijn toekomst?

Drs. Frits Lalay

Meer nieuws

HVB-topper Frans Kasantaroeno heengegaan

GFC NIEUWS- De politicus Frans Kasantaroeno is woensdag vrij plotseling overleden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…

Is Lager Beroepsonderwijs (LBO) tweederangs?

GFC NIEUWS- De resultaten van het schooljaar 2019-2020 zijn op alle niveaus sterk verbeterd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

Groene zeedijk voorbeeld voor de wereld

GFC NIEUWS- Het startsein voor het Groene Zeedijkproject te Weg naar Zee is woensdag gegeven. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen…

Roseline Daan nieuwe directeur Cultuur

GFC NIEUWS- Roseline Daan is de nieuwe directeur van het directoraat Cultuur, dat valt onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Impotent of minder…

RBTO houdt verdachte schietincident aan

GFC NIEUWS- Het Regio Bijstand Team Oost (RBTO) heeft op 19 september de 38-jarige Louise V. aangehouden en overgedragen aan de recherche van Regio Oost….

Weekend afsluiting brug over Beekhuizenweg

GFC NIEUWS- De brug over de Beekhuizenweg die leidt naar Livorno zal het komend weekeinde worden afgesloten voor herstelwerkzaamheden. Impotent of minder potent? Maak online…

Commissie gaat Valutawet evalueren

GFC NIEUWS- Er komt binnenkort een commissie om de Valutawet te evalueren. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Man verhangt zich

GFC NIEUWS- Een man heeft dinsdagavond mogelijk zelfmoord gepleegd door zich te verhangen in een kamer. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Massaprotest vrijdag tegen verhoogde benzineprijzen

GFC NIEUWS- Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet organiseert vrijdag een massaprotest op het Onafhankelijkheidsplein tegen de verhoogde benzineprijzen. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van…

Prijzen zullen verder omhoog schieten

GFC NIEUWS- De prijzen van goederen en diensten zullen als een speer omhoog schieten nu de Surinaamse dollars officieel in waarde is gehalveerd. Impotent of…

Dambreuk Weg naar Zee

GFC NIEUWS- In het afgelopen weekend is er door een breuk in de waterkerende dam te Brantimakkaweg (Weg naar Zee), zeewater binnengestroomd op de landbouwarealen…

Voedselpakketten verstrekt in Wageningen

GFC NIEUWS- In het weekend zijn er voedselpakketten verstrekt in het ressort Wageningen en het aangrenzende Inheemse dorp Post Utrecht. Impotent of minder potent? Maak…

Anil Dhanai nieuwe marktmeester Centrale Markt

GFC NIEUWS- De districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola, heeft maandag Anil Dhanai in de functie van wnd. marktmeester aangesteld bij de Centrale Markt in Paramaribo….

Leo Brunswijk belooft transparantie RvC EBS

GFC NIEUWS- De nieuwe president-commissaris van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Leo Brunswijk, belooft een transparant beleid. Impotent of…

Nu 118 Covid-19-gevallen in Suriname

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen is verder gedaald naar 118. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…