fbpx

“Het grote feest van God” met 1000 dansers

“Set free to worship” is dit jaar het thema van ‘Het grote feest van God’ met 1000 dansers, dat op 17 augustus gehouden wordt in de Anthony Nesty Sporthal.

Dance The Walls Down Ministries (DWDM) organiseert dit feest voor de vijfde maal.

DWDM draagt bij aan de ontwikkeling van de Christelijke dans op zowel nationaal als internationaal niveau. Deze organisatie viert dit jaar tevens haar vijftienjarig bestaan.

De visionair van DWDM, Apostel Cynthia Draaibaar, ontving in 2012 de visie van de Here om de worshippers in het bijonder de dansers nationaal bij elkaar te brengen om samen met Hem ‘Het feest van God’ te vieren.

Het fundament van dit feest is gebaseerd op Exodus 5:1 “En daarna gingen Mozes en Aaron heen, en zeiden tot Farao: Alzo zegt de Heere, de God van Israël: Laat Mijn volk uittrekken, dat het Mij een feest houde in de woestijn!”

In aanloop naar ‘Het feest van God’ op 17 augustus, zal DWDM van 12 – 15 augustus een nationale conferentie organiseren, waarbij er aandacht besteed zal worden aan emotionele herstel/bevrijding.

De sprekers zijn Apostel Chris, Psalmist Raine, Reverend Eyesha Marable uit USA en Apostel Micheal Maynard uit Nederland. Voor worshippers en muzikanten zullen er ook een speciale sessies gehouden worden met Psalmist Raine.

Gedurende deze periode zullen er ook diverse dansworkshops verzorgd worden zoals mime, Profetische dans, West African warfare, Evangelisatie enz. Voor zaterdag 16 Augustus staat er een Praise & Worship mars gepland, waarbij de Naam van God verhoogd zal worden binnen de straten van ons geliefd land Suriname.

BEKIJK OOK
Auto onder vuur genomen door vermoedelijke rovers

Het 1000 dansers project heeft ook een sociaal maatschappelijk karakter. Aan de bezoekers van ‘Het feest van God’ wordt gevraagd om een levensmiddel mee te nemen. Dit kan variëren van een blik sardine tot een zak rijst. Met de verkregen middelen worden er voedselpakketten gemaakt, waarmee gezinnen gezegend worden. In 2017 en 2018 waren dat respectievelijk 50 om 30 gezinnen.

‘Het scholenproject’ is een nieuwe dimensie die toegevoegd is aan het 1000 dansers project. Studenten vanaf 11 jaar van verschillende scholen zullen hieraan deelnemen. Deze studenten zullen met behulp van een filmpje de choreografie van een opgewekt christelijk lied, instuderen.

Het doel van dit scholenproject is dat studenten op een voor hen creatieve wijze en in alle vrijheid in aanraking komen met het Woord van God en de Christelijke dans.

1000 dansers heeft zowel een nationaal als internationaal karakter. De deelnemers zijn niet alleen afkomstig uit Suriname, maar ook vanuit Guyana, Frans-Guyana, Nederland en Amerika. Het verwachte aantal bezoekers tijdens ‘Het feest van God’ is gesteld op 4000.