Het “groene” eiland Danpaati actief met recycling

SuReSur was te gast tijdens haar meest recente project in het binnenland bij Danpaati River Lodge, het alom bekende vakantieresort dat gerund wordt door Acces Travel. Het eiland is gelegen tegenover het Saramacaans dorpje Dan en ligt in een bijzonder gebied waar het een actief onderdeel van vormt.

Danpaati levert al sinds de oprichting een bijdrage aan de sociale en economische ontwikkeling in de omliggende regio door werkgelegenheid te bieden en ondersteuning aan zaken als mediatheek en kinderdagverblijf. Nu blijkt ook de organisatie een erg groen karakter te hebben en is men erg actief met afvalscheiding en recycling.

Er wordt actief gewerkt om alle recyclables te scheiden en ook de gasten worden gewezen op de mogelijkheden om hun afval op de juiste manier weg te gooien. Na de inzameling wordt er netjes afgevoerd richting Atjoni en gaan de plasticflessen en blikjes naar een recyclebedrijf.

Om dit prachtige werk verder te ondersteunen heeft SuReSur aan de River Lodge een flessenpers geschonken. Hiermee worden de flessen en blikjes aanzienlijk verkleind zodat tijdens transport op de boot er minder volume aan (lege) flessen meegenomen hoeft te worden en er meer gewicht afgevoerd wordt.(GFC)

Overige berichten