fbpx

Het geheim van Jack Dorsey: grote baas van Twitter eet eenmaal per dag voor meer energie

Redactie GFC Nieuws — Jack Dorsey (42) maakt lange dagen: hij is ceo van Twitter en geeft daarnaast leiding aan Square, een bedrijf voor mobiele betalingen. Waar hij de energie vandaan haalt? Dorsey mediteert tweemaal en eet eenmaal per dag.

Mediteren doet hij al 20 jaren: elke morgen en avond een uurtje. Vorig jaar deed hij 10 dagen mee aan een meditatieretraite in Myanmar. Dat leidde tot boze reacties van twitteraars die vonden dat hij geen oog had voor de mensenrechtenschendingen in dat land.

Hij begint zijn dag zonder ontbijt en loopt de vijf kilometers naar zijn kantoor. Die tijd gebruikt hij om na te denken of naar podcasts te luisteren: “Het ziet er misschien wat meer uit als joggen dan lopen. Ik probeer zoveel mogelijk zonlicht op te doen voor ik om 9 uur begin te werken.”

BEKIJK OOK
President roept jarige CLAD op uitdagingen aan te gaan

Doordeweeks vast hij 22 uren per dag, maar in de weekeinden eet hij van vrijdag tot en met zondag 48 uren lang niet. Hij drinkt dan alleen water.

Het vasten maakt hem geestelijk scherper, zegt hij, en door twee maaltijden te schrappen houdt hij veel meer tijd over om te werken.

In 2015, 2016 en 2017 liet hij zich geen salaris uitbetalen. Vanaf 2018 ontvangt hij maandelijks 1,40 dollar – een knipoog naar de 140 lettertekens waar Twitter mee begon.

Ondanks dat magere salaris hoeft de miljardair niet op een houtje te bijten. Hij bezit 2,3 procent van de aandelen van Twitter en verdiende ongeveer 80 miljoen dollar (na belastingen) met de verkoop van bijna 2 miljoen aandelen van zijn tweede bedrijf.

Foto: Twitter