Het geheim van Halle:

Hoe je er op je 51e als een schoolmeisje blijft uitzien

Zij is meer dan een halve eeuw oud, heeft twee kinderen gebaard, maar heeft het lichaam van een middelbare scholier. Halle Berry verklapt op Instagram hoe zij het op haar leeftijd klaarspeelt er als een jonge godin te blijven uitzien.

“Wat je in je lichaam stopt, zul je aan je uiterlijk zien,” is een van haar adviezen: letten op je voeding.

Op haar 19e werd ontdekt dat zij diabetes heeft. Zij stopte onmiddellijk met het gebruik van geraffineerde suiker en brood, en hield zich strikt aan een dieet bestaande uit kip, groenten en heel veel water.

Rekken en strekken

Suiker noemt zij “vergif” en zij zegt dat zij zich heel erg bewust is van wat zoetigheid kan doen met haar lichaam en huid.

Daarnaast is zij heel erg bezig met haar lichaam. “Fitness gaat niet alleen om hardlopen en gewichten tillen,” en Hally doet daarom zo vaak mogelijk rekoefeningen: “Dat helpt mijn spieren lang en lenig te houden.

Bovendien beweeg ik dan veel gemakkelijker en, het belangrijkste, zo voorkom ik blessures.”

Zelfverdediging

De actrice doet veel meditatie en yoga maar vindt ook dat “iedereen, man of vrouw, enkele zelfverdedigingstechnieken moet kennen.”

Voor haar nieuwste film, John Wick 3, moet zij gevechtstechnieken aanleren.

“Helaas is het in deze krankzinnige wereld waar wij in leven altijd mogelijk dat je in een situatie terechtkomt waarin jij jezelf moet verdedigen.

Het is zelfs zo dat enkele eenvoudige technieken je leven kunnen redden, en dat van degenen van wie je houdt,” schrijft zij op Instagram.

Keep on pushing

Plus natuurlijk het feit dat zo’n zelfverdedigingstraining een perfecte workout is, omdat daarin alle spiergroepen aan bod komen.

Maar misschien wel haar belangrijkste tip: “Geef nooit op.” 

Veel mensen stoppen met hun “reis naar een betere gezondheid” omdat zij niet snel genoeg resultaat zien.

“Wanneer je gewoon wilt stoppen omdat iets niet lijkt te lukken of omdat je geen echte verandering ziet” is dat volgens haar juist het moment om door te zetten, “want dat is wanneer echte verandering op het punt staat te gebeuren.”

Foto’s: Facebook