fbpx

Het geduld raakt op!

INGEZONDEN– Geduld is schaars in onze samenleving. Maar het wordt nu meer dan ooit van ons gevraagd tijdens deze zware economische tijden.

Hoe kan je geduld opbrengen als je failliet dreigt te gaan?

Hoe kan je geduldig zijn, omdat het volgens de regering beter zal zijn als je geen eten kan zetten op tafel voor jezelf en de kinderen?

De huur moet maandelijks betaald worden, maar er is geen geld.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Prijzen in Suriname zullen nooit omlaag gaan, het zal een droom blijven

Schulden moeten afgelost worden bij de bank of een geldschieter. Vaste lasten, zoals water en stroom. Aflossing van een vervoermiddel dat tegenwoordig geen luxe meer is.

Je huis dreigt in beslag genomen worden.

Duidelijk is dat de maatschappij of zo u wilt, delen binnen de samenleving, niet meer bestand zijn tegen de financieel-economische en coronacrisis.

BEKIJK OOK
Spaar- en Stabilisatiefonds op dit moment nog leeg

Alsof gezinnen niet genoeg te verduren hebben, neemt de criminaliteit steeds ergere vormen aan, ook ten gevolge van het ongeduld en zicht op betere tijden.

Samen komen we deze moeilijke periode te boven, hoor ik vaker politici zeggen. Politici die hun schaapjes al op het droge hebben en de crisis veel minder ervaren.

Hoe groot is het incasseringsvermogen van de gemeenschap om een langdurende crisis te verdragen? Hoe dun is het laagje beschaving als er mensenlevens op het spel staan?

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar¬†[email protected]