fbpx

Het eten van fastfood vóór de zwangerschap kan gezondheid baby schaden

GFC NIEUWSREDACTIE- Volgens recent onderzoek kan het eten van voedingsmiddelen met veel suiker en vet de moedermelk van een zogende moeder en de gezondheid van haar ongeboren kind schaden, zelfs vóór de conceptie.

Zelfs vóór de conceptie kunnen de moedermelk van een moeder en de gezondheid van haar ongeboren kind negatief worden beïnvloed door een dieet vol suiker en vet, zoals hamburgers, friet en frisdranken.

Dit kan een impact hebben op de gezondheid van het kind en het risico verhogen dat de moeder en het kind later potentieel dodelijke aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen en beroertes ontwikkelen.

Zelfs vrouwen die een gezond gewicht lijken te hebben, kunnen lijden aan verborgen problemen zoals een leververvetting, die kan worden gezien bij personen met overgewicht of obesitas, als gevolg van het consumeren van een dieet dat rijk is aan bewerkte voedingsmiddelen, die vaak rijk zijn aan vet en suiker. Dit kan leiden tot gevorderde littekens (cirrose) en leverfalen.

BEKIJK OOK
Zelfs milde COVID verhoogt de kans op een hartaanval en beroerte

De nieuwe studie werd uitgevoerd door onderzoekers van het Sferruzzi-Perri Lab van het Centre for Trophoblast Research aan de Universiteit van Cambridge en de afdeling voor de gezondheidsbevordering van vrouwen en pasgeborenen aan de Universiteit van Chili in Santiago.

De resultaten werden gepubliceerd in het tijdschrift Acta Physiologica.