Het einde is pas wanneer het voorbij is: Franse bokser leert dure les

Redactie GFC Nieuws — Het is pas voorbij wanneer het voorbij is, zei de beroemde Amerikaanse baseballspeler Yogi Berra, die in 2015 op 90-jarige leeftijd stierf. De Franse bokser Sabri Sederi kwam daar op pijnlijke, maar vooral gênante wijze achter toen zijn Britse tegenstander Sam Maxwell bij hem de lichten uitdeed en hem naar bed stuurde.

Maxwell had al alle hoeken van de boksring gezien. Hij stond op punten achter. Zijn ogen waren bijna helemaal dichtgeslagen. Hij kon bijna niet meer op zijn benen staan, zijn tank was zo goed als leeg. Maar met nog luttele seconden te gaan, bleef hij Sederi opjagen.

De Fransman dacht dat hij de match al gewonnen had. Hij dartelde om de Brit heen, deed een dansje met zijn dekking omlaag, gooide kushandjes naar zijn uitgeputte opponent.

De Brit bleef echter professioneel en op zijn hoede. En toen de gong al bijna het einde van de laatste ronde aankondigde, met nog 14 seconden te gaan, zei hij goedenacht met een rechtse op de kin van de feestvierende Sederi.

Die sloeg zuidwaarts en probeerde met rubberen benen overeind te komen. De scheidsrechter kwam tussenbeide met de enige mogelijke beslissing, en bracht het feestje van de Fransman tot een vroegtijdig einde.

Overige berichten