fbpx

Het drinken van zwarte thee kan gezondheid op lange termijn verbeteren

GFC NIEUWSREDACTIE- De flavonoïden in zwarte thee zijn in verband gebracht met een verbeterde cardiovasculaire gezondheid later in het leven.

Het dagelijks drinken van een kopje zwarte thee kan deze voordelen bieden, maar als u geen theedrinker bent, zijn er andere voedingsopties die flavonoïden bevatten.

Het drinken van een dagelijkse kop thee kan potentiële voordelen hebben voor je gezondheid naarmate je ouder wordt, maar zelfs als je geen theedrinker bent, kun je nog steeds de voordelen van flavonoïden plukken via andere voedingsopties.

Flavonoïden zijn van nature voorkomende stoffen die worden aangetroffen in veel gangbare voedingsmiddelen en dranken zoals zwarte en groene thee, appels, noten, citrusvruchten, bessen en meer.

Flavonoïden worden al lang erkend voor hun gezondheidsvoordelen, maar nieuw onderzoek van de Edith Cowan University (ECU) suggereert dat ze nog gunstiger kunnen zijn dan eerder werd aangenomen.

De Hartstichting ondersteunde een studie van 881 oudere vrouwen (mediane leeftijd van 80) waaruit bleek dat degenen die een hoog niveau van flavonoïden in hun dieet consumeerden, minder kans hadden op uitgebreide opbouw van abdominale aortaverkalking (OC).

BEKIJK OOK
CEO heeft biologische leeftijd met minstens 5 jaar verminderd door medisch programma van ruim $ 2 miljoen

OC is de verkalking van de abdominale aorta – de grootste slagader in het lichaam die zuurstofrijk bloed van het hart naar de buikorganen en de onderste ledematen levert – en is een voorspeller van cardiovasculaire risico’s zoals een hartaanval en beroerte. Het is ook een betrouwbare voorspeller gebleken voor dementie op latere leeftijd.

ECU Nutrition and Health Innovation Research Institute onderzoeker en studieleider Ben Parmenter zei dat hoewel er veel voedingsbronnen van flavonoïden waren, sommige bijzonder hoge hoeveelheden hadden.

“In de meeste populaties draagt een kleine groep voedingsmiddelen en dranken – uniek hoog in flavonoïden – het grootste deel bij aan de totale inname van flavonoïden in de voeding,” zei hij. “De belangrijkste bijdragers zijn meestal zwarte of groene thee, bosbessen, aardbeien, sinaasappels, rode wijn, appels, rozijnen / druiven en donkere chocolade.”