fbpx

Het Blauwe Nest wil zorg aan seniorenburgers naar hoger niveau

Het is algemeen bekend, dat de zorg aan onze seniorenburgers in Suriname de nodige trainingen behoeft om het naar een hogere niveau te tillen. Niet alleen in de thuissituatie (de thuiszorg), maar ook in de zorginstellingen, doen er zich nog te veel klachten voor over de manier waarop de zorg verleend wordt aan betrokkenen.

Om hierop in te spelen heeft het zorgcentrum “Het Blauwe Nest” trainingen verzorgd aan haar zorgverleners. Deze zullen morgenavond in restaurant Jawa aan de Verlengde Gemenelandsweg hun certificaten uitgereikt krijgen. Volgens “Het Blauwe Nest”-directeur E. Bleijert moeten deze zorgverleners de seniorenzorg in Suriname naar een hoger niveau tillen.

“Met trots zullen deze documenten, die de vergroting van de professionele kennis in de zorgverlening, maar ook de bevestiging van de attitudeverandering bij ons team representeren, aan betrokkene uitgereikt worden”, aldus Bleijert.

Onder de bezielende leiding van verpleegkundige Selma van Hetten-Sniphout, zal het team, in een feestelijke sfeer, de certificaten in ontvangst nemen, terwijl er speciale aandacht zal zijn voor Wilma Liefden, die als de oudste verzorgster van “Het Blauwe Nest” als best geslaagde uit de bus gekomen is.

“Het Blauwe Nest” ziet het als haar missie om de zorg aan seniorenburgers in Suriname op een hoger niveau te brengen. “Onze bewoners worden dan ook beschouwd als unieke personen, die een eigen visie hebben en ook eigen keuzes kunnen maken, ook al zijn ze nu hulpbehoevend. Onze medewerkers dienen dan ook te handelen vanuit onze visie en de bewoners met respect voor hun waarden en normen en privacy te behandelen en te ondersteunen bij onder andere de dagelijkse verzorging.”

Het is onze missie, om een wooncomplex te zijn, waar met wederzijds respect, altijd het persoonlijk contact met de bewoners centraal staat. Een plek te ontwikkelen, dat de gezinssituatie benaderd, maar waar professionaliteit in de zorg, hoog in het vaandel staat.
Een locatie, waar voornamelijk aan seniorenburgers bijzondere aandacht wordt besteed.

“Het Blauwe Nest” is als stichting nu ook bezig, om met buitenlandse opleidingsinstituten, meerdere cursussen voor te bereiden, in het belang van de verbetering van de zorg aan alle seniorenburgers in Suriname. De organisatie gaat van uit, dat dit initiatief in de zorg in Suriname, navolging zal vinden.

Overige berichten