fbpx

Hervormingen belastingen: pappen en nathouden is geen optie

De minister van Financiën, Gilmore Hoefdraad, opende in de ballroom van Torarica de belasting seminar “Samen leven, samen kiezen, samen betalen”. Met dit seminar werd beoogd om tussen diverse belanghebbenden een discussie op gang te brengen over de geplande belastinghervormingen. De nadruk werd gelegd op de invoering van een werkbare omzetbelasting.

De bewindsman gaf in zijn openingstoespraak aan dat de belastinginkomsten in termen van de Bruto Binnenlands Product (BBP) van ons land zeer laag is vergeleken met andere landen met een mindere afhankelijkheid van de overheid.

De inkomsten moeten worden opgevoerd, maar niet zonder aandacht voor de fundamentele vraagstukken van rechtvaardigheid draagkracht en duurzaamheid. Het verbeterd fiscaal stelsel moet zodanig zijn dat iedere burger naar draagkracht en vermogen kan bijdragen aan de ontwikkeling van ons land.

BEKIJK OOK
Nationaal Leger participeert aan “Fer De Lance” oefening in Frans-Guyana

De hervorming van de Belastingdienst moet er uiteindelijk toe leiden dat de lands inkomsten in het jaar 2020 moeten zijn gegroeid met vier tot zes procent. Het proces zal twee tot drie jaar in beslag nemen.

Uiteindelijk zal onder andere het kassysteem en de manuele invoering worden opgeheven. De ICT zal dus een heel belangrijke rol vervullen in het geheel.(GFC)