fbpx
Hervatting werkzaamheden aanleg sportvoorzieningen Redi Doti

GFC NIEUWS- Het startsein voor de hervatting van het project betreffende de bouw van sportvoorzieningen te Redi Doti is afgelopen week gegeven.

Met de aanleg van sportaccommodaties wordt een aanzet gegeven om tevens ten behoeve van de bewoners van Redi Doti randvoorwaarden te scheppen om tot sport- en beweging over te gaan. Met dit project was in 2014 reeds een aanvang gemaakt, echter werd de verdere uitvoering vanwege diverse omstandigheden gestaakt.

De kapitein van Redi Doti, Marchano Stuger, stelt de hervatting van de werkzaamheden tot de aanleg van een voetbalveld op prijs en heeft de bewoners van het gebied geïnformeerd over de activiteiten die zullen plaatsvinden in het kader van de aanleg.

Volgens politiek coördinator in Para, Ricardo Panka, is de voortzetting van de activiteiten welke moet leiden tot de realisatie van dit project slechts de eerste schakel in een keten van uit te voeren ontwikkelingsactiviteiten binnen dit gebied.

DNA leden Jennifer Vreedzaam en Patrick Kensenhuis spraken dank uit voor de inzet van de verschillende actoren die uiteindelijk geleid heeft tot dit moment. Zij hebben ownership bemoedigd, waardoor de bewoners zich zullen inzetten voor zowel onderhoud, behoud als optimale benutting van het veld.

Mitchell Kisoor, directeur Sportzaken, ging in op de achtergrond en het proces van de herstart van de aanleg. Dit project dat initieel een coöperatie betrof tussen het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken en het Districtsbestuur van Para, werd wegens omstandigheden tijdelijk stilgelegd.

Het ministerie heeft de afgelopen twee jaar in alle districten bijkans 15 sportfaciliteiten gerehabiliteerd en meer dan 15 sport – en beweegfaciliteiten aangelegd. De beurt is aan de gemeenschap van Redi Doti die binnen een maand over nog een sportaccommodatie zal beschikken.

De directeur heeft namens het ministerie dank uitgebracht aan de actoren die in samenwerking met haar zorgen voor de realisatie en de gemeenschap gefeliciteerd met de continuering van dit project.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.