Herstelwerkzaamheden aanmeersteiger Saint- Laurent- du- Maroni succesvol afgerond

De herstelwerkzaamheden aan de aanmeersteiger Albina- Sint Laurent in het district Marowijne, zijn reeds afgerond.

Medewerkers van de afdeling Infrastructuur van Havenbeheer Suriname hebben de verlichting aangepakt en ook fenders geplaatst bestaande uit tractorbanden, om te voorkomen dat de veerboot tegen de ponton aanvaart bij het aan- en afmeren.

Daarnaast is ook de helling op de ponton gecorrigeerd om het hoogteverschil weg te werken. Het hoogteverschil ontstaat wanneer er zwaargewicht over de ponton naar de boot wordt getransporteerd, vice versa.

De werkzaamheden zouden volgens planning op zondag 13 januari worden afgerond, maar deze ondervonden enige stagnatie. De aard van de werkzaamheden liet niet toe dat de technici in de regen doorwerkten.

Een ander punt was dat vanwege het feit dat het veer niet uit de vaart is gehaald, het team genoodzaakt was om de werkzaamheden te staken, op het moment dat het veer de oversteek deed.

Om de veiligheid van de technici alsook het publiek te garanderen werd de steiger elke keer volledig ontruimd.

Na het vertrek van de veerboot kon het materiaal weer worden opgesteld om wederom een aanvang te maken met de werkzaamheden. Vanwege eerdergenoemde zaken werkte het team dagelijks door tot in de late avond om het werk zo vlot mogelijk af te ronden.

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in samenspraak met de Fransen. Gedurende het werkbezoek is diverse malen overleg gepleegd. Daarnaast is door de Fransen gebruik gemaakt van de gelegenheid om de werkzaamheden te bezichtigen en afstemming te plegen.

Verder hebben enkele van de technici ook de oversteek gedaan om de situatie aan de Franse zijde te bezichtigen. De werkzaamheden zijn op woensdag 16 januari afgerond en hiermee is ook per direct de tonnagebeperking opgeheven.

Overige berichten