fbpx
Herstart fysiek onderwijs alle examenklassen op 6 juli

GFC NIEUWS- Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur heeft besloten dat de examenklassen op basis, voj- en vosniveau op maandag 6 juli wederom starten met fysiek onderwijs.

Leerlingen van de basisschool en voj zullen van 8.00 – 12.00 uur onderwijs volgen, terwijl de normale schooltijden – 07.00 – 13.00 uur – worden gehanteerd bij de vos-scholen.

Dit deelde de directeur van Onderwijs, Natasia Bennanon, vandaag mee op de persconferentie van het Covid-19 Managementteam.

De zesde klasse toets zal op 3 en 4 augustus worden afgenomen op vier onderdelen.

De VHN-toets (vwo, havo en Natin) en eindexamen worden op 5, 6 en 7 augustus afgenomen in de vakken Nederlands, Engels, Spaans, wiskunde, natuurkunde, boekhouden, rekenen en handelskennis.

Leerlingen van de derde klas van de Muloschool kunnen vrijblijvend aan het examen meedoen. Die zijn nu niet verplicht, omdat ze niet op school aanwezig kunnen zijn voor de extra begeleiding.

De vos-examenperiode is van 23 juli tot en met 6 augustus.

De vakantieperiode is met deze maatregelen ook aangepast en wel van 1 tot en met 31 augustus. Bennanon benadrukt dat dit geldt voor de lagere leerjaren, omdat de examenklassen dan nog lessen volgen en hun examen moeten afnemen.

Bennanon herhaalt dat leerlingen en studenten van de lagere leerjaren op basis, voj- en vosniveau doorstromen, maar dat het gemiddelde van de twee kwartaalcijfers bepalend zal zijn.

Het schooljaar 2020-2021 vangt aan op 1 september en loopt tot en met 31 juli 2021.

Meer nieuws

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.

Bouva doet aangifte wegens smaad en laster

GFC NIEUWS- DNA-lid en gewezen vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, heeft bij de recherche van het Bureau Geyersvlijt aangifte gedaan wegens smaad en…