fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Herstart fysiek onderwijs alle examenklassen op 6 juli

GFC NIEUWS- Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur heeft besloten dat de examenklassen op basis, voj- en vosniveau op maandag 6 juli wederom starten met fysiek onderwijs.
Leerlingen van de basisschool en voj zullen van 8.00 – 12.00 uur onderwijs volgen, terwijl de normale schooltijden – 07.00 – 13.00 uur – worden gehanteerd bij de vos-scholen.
Dit deelde de directeur van Onderwijs, Natasia Bennanon, vandaag mee op de persconferentie van het Covid-19 Managementteam.
De zesde klasse toets zal op 3 en 4 augustus worden afgenomen op vier onderdelen.
De VHN-toets (vwo, havo en Natin) en eindexamen worden op 5, 6 en 7 augustus afgenomen in de vakken Nederlands, Engels, Spaans, wiskunde, natuurkunde, boekhouden, rekenen en handelskennis.
Leerlingen van de derde klas van de Muloschool kunnen vrijblijvend aan het examen meedoen. Die zijn nu niet verplicht, omdat ze niet op school aanwezig kunnen zijn voor de extra begeleiding.
De vos-examenperiode is van 23 juli tot en met 6 augustus.
De vakantieperiode is met deze maatregelen ook aangepast en wel van 1 tot en met 31 augustus. Bennanon benadrukt dat dit geldt voor de lagere leerjaren, omdat de examenklassen dan nog lessen volgen en hun examen moeten afnemen.
Bennanon herhaalt dat leerlingen en studenten van de lagere leerjaren op basis, voj- en vosniveau doorstromen, maar dat het gemiddelde van de twee kwartaalcijfers bepalend zal zijn.
Het schooljaar 2020-2021 vangt aan op 1 september en loopt tot en met 31 juli 2021.

OOK INTERESSANT
Surinaamse intellectuelen in Nederland overwegen schaduwregering op te richten