Heropstart Technische Commissie ”Made in Suriname ” Surinaams Standaarden Bureau

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is wederom van start gegaan met het standaardisatie proces voor de ontwikkeling van de “Made in Suriname (MIS)” standaard.

Door enkele interne ontwikkelingen kwam deze Technische Commissie (TC) even stil blijven te liggen. Echter is de draad wederom opgepakt middels het herinstalleren van de TC op maandag 14 januari 2019.

Deze TC heeft als doel het ontwikkelen van een standaardmerk die als basis zal dienen voor het Made in Suriname project.

Het doel van dit MIS standaardmerk is het standaardiseren van producten die in Suriname worden vervaardigd. Hierdoor kunnen deze producten zowel nationaal, regionaal als internationaal erkenning genieten.

Verder kunnen kwalitatief hoogstaande Surinaamse producten snel door de klant worden geïdentificeerd, Surinaamse fabrikanten worden gestimuleerd de kwaliteit van hun producten en of processen te verbeteren en de consument is gegarandeerd dat de producten en of processen op een verantwoorde manier tot stand zijn gekomen rekening houdend met de gezondheid en veiligheid van mens en milieu.

Voor het ontwikkelen van de MIS standaardmerk zal de ‘Jamaica Made Mark’ als referentie worden gebruikt.

De deskundigen die deel uitmaken van deze Technische Commissie zijn stakeholders van de private sector, publieke sector en overige, deze zijn als volgt:

Private sector: Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) en Suriname Business Forum (SBF).
Publieke sector: het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HIT).
Overige: Consumentenkring en het Polytechnisch College (PTC)

De komende periode zal de Technische Commissie zich volledig inzetten voor het samenstellen van de MIS standaardmerk. Dit zal leiden tot realisatie van de bovengenoemde doelen en zal verder resulteren in een positieve bijdrage aan de Surinaamse economie.

Overige berichten