fbpx

Heropening vervolging Assange geen poging tot rechtspraak, meent oud-parlementariër

Redactie GFC Nieuws — ”Het heropenen van het onderzoek tegen Julian Assange naar beschuldigingen van verkrachting toont aan dat zelfs een ‘vervagend imperium’ als de VS kan krijgen wat het wil, wanneer het wordt ondersteund door gehoorzame staten zoals het Verenigd Koninkrijk en Zweden.” Dat zegt de voormalige Britse Labourparlementariër George Galloway.

De Zweedse openbare aanklager Eva-Marie Persson maakte maandagochtend bekend dat de vervolging van Assange wordt heropend.

De parlementariër noemt Zweden een zelfs nog grotere vazal van de VS dan Groot-Brittannië.

“Gezien het feit dat de beschuldigingen tegen Julian Assange tweemaal zijn onderzocht en tweemaal zijn opgegeven, is er geen reden om aan te nemen dat dit een serieuze poging is om hem te berechten voor beschuldigingen van verkrachting van bijna een volledig decennium terug,” zegt Galloway.

BEKIJK OOK
Zelensky spoort Russische dienstplichtigen aan om militaire operaties te 'saboteren'

Hij benadrukt dat er alle reden is om te geloven dat dit deel uitmaakt van een scenario waarbij als de Britse rechtbanken niet volledig voldoen aan de wensen van de Verenigde Staten, de Zweden dat zullen doen.

Amerika wil de oprichter van de klokkenluiderswebsite WikiLeaks vervolgen voor het onthullen van Amerikaanse oorlogsmisdaden.