fbpx
Heropening vervolging Assange geen poging tot rechtspraak, meent oud-parlementariër

Redactie GFC Nieuws — ”Het heropenen van het onderzoek tegen Julian Assange naar beschuldigingen van verkrachting toont aan dat zelfs een ‘vervagend imperium’ als de VS kan krijgen wat het wil, wanneer het wordt ondersteund door gehoorzame staten zoals het Verenigd Koninkrijk en Zweden.” Dat zegt de voormalige Britse Labourparlementariër George Galloway.

De Zweedse openbare aanklager Eva-Marie Persson maakte maandagochtend bekend dat de vervolging van Assange wordt heropend.

De parlementariër noemt Zweden een zelfs nog grotere vazal van de VS dan Groot-Brittannië.

“Gezien het feit dat de beschuldigingen tegen Julian Assange tweemaal zijn onderzocht en tweemaal zijn opgegeven, is er geen reden om aan te nemen dat dit een serieuze poging is om hem te berechten voor beschuldigingen van verkrachting van bijna een volledig decennium terug,” zegt Galloway.

Hij benadrukt dat er alle reden is om te geloven dat dit deel uitmaakt van een scenario waarbij als de Britse rechtbanken niet volledig voldoen aan de wensen van de Verenigde Staten, de Zweden dat zullen doen.

Amerika wil de oprichter van de klokkenluiderswebsite WikiLeaks vervolgen voor het onthullen van Amerikaanse oorlogsmisdaden.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.