Herman Jintie nieuwe algemeen directeur Medische Zending

Herman Jintie is op 1 maart gestart als nieuwe algemeen directeur bij de Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname.

Hij volgt hiermee Edward van Eer, die 17 jaren functioneerde als algemeen directeur MZ, en per 1 maart 2019 de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

De officiële overdracht heeft op 5 maart plaatsgevonden onder toezicht van de voorzitter van het Stichtingsbestuur van MZ, Centhia Rozenblad.

Van Eer is de eerste directeur geweest, nadat de Medische Zending een zelfstandig private non-profitorganisatie werd. Hij zegt dat het hem een waar genoegen was om de gemeenschap in het binnenland te dienen.

Rozenblad is trots op het werk dat de voormalige directeur heeft verricht. Zij haalde aan dat hij voor ontwikkeling binnen de Medische Zending heeft gezorgd.

Tijdens de verschillende bezoeken aan de verzorgingsgebieden van MZ, hebben de Gezondheidszorg Assistenten, het traditioneel gezag en de gemeenschap van Eer op een feestelijke wijze bedankt en Jintie verwelkomt.

De grootste uitdaging van de nieuwe directeur zit in het consolideren van wat tot nog toe is bereikt door MZ en de komende periode groei en volledige acceptatie te bewerkstelligen.

Het MZ is volgens Jintie een niet weg te denken leverancier is van kwalitatieve gezondheidszorgdiensten in het binnenland en zal vanuit de haar opgedragen taak samen met de overheid, het traditioneel gezag, de gemeenschap en alle belanghebbenden deze enorme uitdaging aangaan.

Overige berichten