Hering en Vismale: zieke 13-jarige jongen kan liever direct naar Nederland

13 jarige met ziek beenDe directie van de Geor Hering Welfare Foundation als ook de topman van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, zijn van oordeel dat de 13-jarige Juryck Djojopawiro, met een ernstig ziek been, zo snel als mogelijk naar Nederland zou moeten gaan voor medische behandelingen. Ook de moeder van het kind ziet haar jongen het liefst zou gauw mogelijk vertrekken naar het buitenland voor verder onderzoek.

De kinderarts dr. Robert Roemer liet gisteren aan GFC weten dat het beter gaat met het kind door een behandeling in een lokaal ziekenhuis. “Dat klopt wel, zegt de moeder. Echter gaat het alleen om de behandeling van huidkorsten, de ernstige kwaal is daarmee nog niet genezen. De huid onder de korsten moet op een professionele wijze worden behandeld. En dat kan beslist niet in Suriname”, aldus de moeder van Juryck.

Geor Hering en Vismale zijn het volledig eens met elkaar. De zieke jongen kan liever behandeld worden in Nederland.
Vismale:”Er zijn al gesprekken gaande met buitenlandse artsen. Wij willen het kind nog voor het einde van de maand laten vertrekken en zullen alles eraan doen om dat te bewerkstelligen”.

Vismale die bekend staat om zijn goede werk doet in dat kader een beroep op de gemeenschap, de zieke jongen en zijn moeder op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

Ook Hering zegt aan GFC Nieuws dat hij nog weinig geloof heeft in een effectieve behandeling in Suriname.

“Dit gecompliceerd geval kan veel beter behandeld worden in een gespecialiseerd ziekenhuis. Men is hier al jaren bezig geweest met Juryck en nog steeds is hij niet helemaal geholpen. Ik heb de moeder en Louis Vismale daarom vanmorgen nog het advies gegeven het kind zo gauw als mogelijk naar het buitenland te sturen. Juryck heeft al genoeg geleden, hij moet zo snel mogelijk naar Nederland”, aldus Hering.

Overige berichten