fbpx

Hering en Vismale naarstig op zoek naar hulp voor ernstig zieke baby’s

img-20161001-wa011De Geor Hering Foundation en stichting 1 voor 12 van Louis Vismale zijn naarstig op zoek naar een oplossing voor 2 ernstig zieke kinderen. De 5 maanden oude Ayaan Kalpoe en zijn broer van 2 jaar Wihaan Kalpoe kunnen hun lichaam nauwelijks bewegen.

Bovendien hebben de piepkleine broers ernstige neurologische klachten als ook  problemen met hun gezichtsvermogen en bewegingsapparaat. 

De ongeruste moeder zegt bij acht  medische specialisten in Paramaribo voor consult te zijn geweest. Echter is er volgens haar, ondanks veel onderzoek, nog geen officiële diagnose gesteld en nog minder een behandelplan.

De ouders van de onfortuinlijke kinderen hebben ten einde raad hulp gezocht bij stichting 1 voor 12 die vervolgens in dat kader in overleg trad met de Geor Hering Foundation.

“Ik zie alleen maar een verslechtering in de gezondheidstoestand van mijn jongetjes en hoop daarom dat er op de meest korte termijn een goed behandelplan kan worden ingezet”, zegt moeder Nafisa Kalpoe op treurige toon.

Zaterdag heeft  het management van de Geor Hering Foundation langdurig overleg gevoerd met Vismale. Daarbij is deze kwestie ook telefonisch besproken met medische specialisten in het buitenland.

De buitenlandse medici hebben het advies gegeven om de kinderen liever naar Nederland te sturen voor het stellen van een diagnose en eventueel behandelplan.

“Wij zullen deze zaak ook bespreken met de behandelende artsen in Suriname en uiteraard vragen wat hun voorstel is. Mogelijk is het in het gezondheidsbelang van deze kleintjes dat ze zo gauw mogelijk naar Nederland gaan voor medische hulp”.

“Wij hebben erg veel  medelijden met deze onschuldige kleine kinderen. Ook voor de ouders is deze situatie erg treurig.  Om die redenen moet er  snel actie worden ondernomen zodat deze  kleintjes de best beschikbare zorg krijgen”, zeggen Vismale en Hering in een eerste reactie. 

Volgens informatie zijn intussen enkele bevriende medici in Nederland benaderd met het verzoek hun volledige medewerking te verlenen.

Overige berichten