fbpx

Herdenkingsactiviteiten Javaanse Immigratie in Sana Budaya

Met een slag op de gong is vrijdag de openingshandeling voor de herdenkingsactiviteiten in verband met 127 jaar Javaanse Immigratie in Suriname op 9 augustus op het terrein van Sana Budaya verricht.

De openingshandeling is door Soeki Irodikromo verricht en wel in aanwezigheid van districtscommissaris(dc) Mike Nerkust, Elwin Atmodimedjo, de voorzitter van de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) en Dominicus Supratikto, de ambassadeur van Indonesië.

De dc gaf in zijn toespraak aan dat ‘Wie zijn geschiedenis vergeet, gedoemd is te falen.’

De districtscommissaris heeft samen met de overige gasten een rondleiding gekregen in het Soeki Irodikromo Volksacademie voor Kunst en Cultuur waar de verschillende kunstwerken tentoongesteld zijn.

De organisatie zal tot en met 13 augustus middels verschillende activiteiten stilstaan bij de culturele rijkdommen die de voorouders hebben achtergelaten en die overgedragen moeten worden aan de komende generaties.

Traditionele ceremoniën bij huwelijken, zwangerschap, geboorte en besnijdenis maken ook deel uit van de activiteiten.

De officiële ceremonie wordt op dinsdag 8 augustus gehouden. De organisatie sluit de herdenkingsweek af met een taalcongres op 12 augustus en een diaspora seminar op 13 augustus.(GFC)

Overige berichten