fbpx

Herdenking Wereld Dierendag in teken van vele gevallen dierenleed

INGEZONDEN Vandaag 4 oktober is het wederom Wereld Dierendag.

Deze dag ligt ten grondslag aan de sterfdag van Fransiscus van Assissi, een van de bekendste dierenliefhebber aller tijden.

Op deze dag wordt Wereldwijd stil gestaan bij het wel en wee van onze mede planeet bewoners.

Dieren zowel huis als wilde dieren zijn niet alleen belangrijk voor het eco-systeem maar ook voor het welzijn en voort bestaan van de mensheid.

Net als het jaar 2020 zal de Paramaribo Zoo ook dit jaar ten gevolge van de heersende Corona pandemie deze dag op gepaste wijze herdenken. Niet alleen de mensen die bij de Zoo werken hebben de nare gevolgen van deze pandemie ervaren, maar ook onze bewoners zijn indirect getroffen door dit verschrikkelijk Virus.

De lockdowns en totale lockdowns hebben een zware wissel getrokken op onze belangrijkste inkomstenbron te weten, entreegelden, onderhoud en reparatie van dierverblijven moesten worden uitgesteld of volledig worden stopgezet.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Dierenmishandelaars in Suriname moeten veroordeeld worden

Hoogste prioriteit in deze periode is dan ook geweest voeding en verzorging van de bewoners en uiteraard betalingen van personeelskosten.

Vermeldenswaardig is ook dat het coronavirus geen van onze bewoners tot op heden heeft bereikt, hopelijk blijft dat ook zo.

Herdenking van Wereld Dierendag 2021 staat bij de Paramaribo Zoo in het teken van de vele gevallen van dierenleed die wij anno 2021 nog steeds meemaken langs sommige wegen in ons geliefd Suriname, leguanen die aan ledematen worden gebonden en in de felle zon ten verloop worden aangehouden, maar ook apen en papegaai-achtige die in grote getale in kleine kooien zonder water en vaak zonder voeding ten verloop worden aangeboden, maar ook de vele honden en katten die gedumpt worden getuigen niet van dieren welzijn.

BEKIJK OOK
Waterschapsverkiezingen met oog op ontwikkeling rijstpolders

De dieren in de Paramaribo Zoo worden niet voor ons plezier in gevangenschap gehouden, maar juist om onze samenleving met hun in contact te brengen zodat wij meer respect en liefde voor hun soort genoten in het wild kunnen opwekken.

Heeft u dieren thuis, verwen ze net als de Zoo met extra aandacht en liefde ondanks de moeilijke economische situatie van ons geliefd Suriname.

De Paramaribo Zoo feliciteert alle Organisaties en personen die zich inzetten voor het welzijn van dieren met de dag van 4 oktober.

Onze Paramaribo Zoo vrienden mogen op maandag 04 oktober indien zij dit wensen wat vers fruit en groenten voor onze dieren te brengen.

Een fijne herdenking van Wereld Dierendag.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar¬†[email protected]