fbpx

Herdenking Children’s Memorial Day ontroerend

Ook dit jaar heeft ‘De Zonnebloemen’, de rouwbegeleidingsgroep van ’s Lands Hospitaal onder leiding van zuster Hellen Wesenhagen-Doerga, de herdenking van Children’s Memorial Day georganiseerd. Op deze dag worden alle kinderen herdacht die bij voor, tijdens of kort na de geboorte zijn komen te overlijden.

Dominee Marjory Slagtand opende de plechtigheid met gebed, waarna ouders, grootouders en zussen hun ervaringen hebben gedeeld met de aanwezigen. Vervolgens brachten de nabestaanden die dat nog niet hadden gedaan, een blaadje aan de Herdenkingsboom in het mortuarium, met de naam van het geliefde familielid dat is heengegaan. Vervolgens zijn er ballonnen opgelaten waar ook het naampje van het baby’tje dat is overleden op is aangebracht.

“Trots ben ik dan op u allen, die de weg naar ons hebben gevonden, ook zij die niet in ‘s Lands Hospitaal het pijnlijk verlies hebben ervaren. Wat door de vader, in gezinsverband en of familie verband niet uitgesproken kon worden, wordt op de lotgenoten bijeenkomsten wel besproken. De vaders weten dat zij hun kant van het verhaal mogen delen, terwijl er anderen zijn die tegelijkertijd hun vrouw ondersteunen. Zo hoeft hij niet steeds zijn verhaal weg te zetten en misschien ook nooit vertellen, totdat het op de een of andere dag zijn tol kan gaan eisen”. Zo sprak zuster Wesenhagen-Doerga tijdens de activiteit.

Aanwezig waren ook de medisch directeur, Soenita Nannan Panday-Gopisingh en de verpleegkundig directeur, Suze Holband.(GFC)