fbpx
Herbouw DNA-gebouw verloopt moeizaam door COVID-19-crisis

GFC NIEUWS- De vordering van de herbouw van het oude Parlementsgebouw en Algemene Zaken verloopt na zes maanden moeizaam.

Geen volle bezetting en stagnatie in de levering van materiaal, zijn de voornaamste oorzaken die de bouwwerkzaamheden beïnvloeden.

“Een overmachtssituatie door COVID-19. Wij zullen tezijnertijd een inhaalmanoeuvre doen. Niemand kan er om heen. We zitten allemaal met hetzelfde probleem,” zegt de projectleider Bouw DNA-gebouw, Phillip Dikland. De oplevering is gepland in februari 2022.

Ondanks de COVID-19-crisis worden de bouwwerkzaamheden verder uitgevoerd. Het internationaal aannemingsbedrijf 23rd Metallurgical Construction, dat het Streekziekenhuis Wanica had gebouwd, verricht de herbouwdiensten.

Dikland vertelt verder dat ruim 14% van het werk is voltooid, voornamelijk funderingswerkzaamheden. Noemenswaardig is dat er een waterput is ontdekt onder de keldervloer van het oud gebouw Algemene Zaken. Het bestaan hiervan is niet bekend, terwijl de put achter het oude DNA-gebouw wel. De putten zorgen gelukkig niet voor stagnatie.

De herbouw van deze twee historische panden op de hoek Henck Arronstraat en Combéweg is het eerste project van de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP).

Rachel Joefield, Community and Communication Officer PURP, deelt mee tevreden te zijn met de progressie ondanks de COVID-19 crisis. Daarentegen vordert het PURP-programma stroef. Zij gaf enthousiast aan dat de Waterkant een facelift krijgt.

Het resultaat van PURP zal publiek, en ook toeristen, aantrekken te komen naar Paramaribo. Er wordt verwacht dat hierdoor meer economische activiteiten zullen ontstaan.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…