Herbouw DNA-gebouw verloopt moeizaam door COVID-19-crisis

GFC NIEUWS- De vordering van de herbouw van het oude Parlementsgebouw en Algemene Zaken verloopt na zes maanden moeizaam.
Geen volle bezetting en stagnatie in de levering van materiaal, zijn de voornaamste oorzaken die de bouwwerkzaamheden beïnvloeden.
“Een overmachtssituatie door COVID-19. Wij zullen tezijnertijd een inhaalmanoeuvre doen. Niemand kan er om heen. We zitten allemaal met hetzelfde probleem,” zegt de projectleider Bouw DNA-gebouw, Phillip Dikland. De oplevering is gepland in februari 2022.
Ondanks de COVID-19-crisis worden de bouwwerkzaamheden verder uitgevoerd. Het internationaal aannemingsbedrijf 23rd Metallurgical Construction, dat het Streekziekenhuis Wanica had gebouwd, verricht de herbouwdiensten.
Dikland vertelt verder dat ruim 14% van het werk is voltooid, voornamelijk funderingswerkzaamheden. Noemenswaardig is dat er een waterput is ontdekt onder de keldervloer van het oud gebouw Algemene Zaken. Het bestaan hiervan is niet bekend, terwijl de put achter het oude DNA-gebouw wel. De putten zorgen gelukkig niet voor stagnatie.
De herbouw van deze twee historische panden op de hoek Henck Arronstraat en Combéweg is het eerste project van de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP).
Rachel Joefield, Community and Communication Officer PURP, deelt mee tevreden te zijn met de progressie ondanks de COVID-19 crisis. Daarentegen vordert het PURP-programma stroef. Zij gaf enthousiast aan dat de Waterkant een facelift krijgt.
Het resultaat van PURP zal publiek, en ook toeristen, aantrekken te komen naar Paramaribo. Er wordt verwacht dat hierdoor meer economische activiteiten zullen ontstaan.

Overige berichten