fbpx

Hennepteelt in Suriname onder vergrootglas

De Hennepteelt voor medicinaal gebruik is wereldwijd in opmars.

Ook in Suriname zijn reeds stappen gezet om deze ontwikkeling bij te benen en wel onder vergrootglas van het nationale advies- en monitoringsorgaan wetenschappelijk onderzoek hennepteelt.

Het nationaal advies- en monitoringsorgaan leent zijn ontstaan vanuit artikel 10a van de wet op verdovende middelen, zegt de voorzitter van dit orgaan, Boy Guardiola.

In dat artikel zijn actoren genoemd die vertegenwoordigd zijn in het orgaan, te weten: het Openbaar Ministerie (OM), de ministeries van: Financiën, Volksgezondheid, Handel, Industrie & Toerisme, Justitie en Politie en wordt voorgezeten door Volksgezondheid.

De taak van het orgaan is de industriële en de medicinale hennep te monitoren en gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen wanneer er zaken zijn die moeten worden aangekaart bij zowel lokale autoriteiten, als internationale organen.

De ontwikkeling van deze industriële branche zal een grote economische boost zijn voor ons land. De ontwerpwet die moet komen voor de industriële hennep zal zorgen voor enorme werkgelegenheid.

BEKIJK OOK
Valse berichten over extreem hoge wisselkoersen

Tussen medicinale hennep en marihuana is er geen verschil, medicinale hennep is marihuana. Industriële hennep is een landbouwgewas met een laag THC-gehalte, die je voor ontelbare doeleinden kan gebruiken.

Net zoals bij alcohol, kan je medicinale hennep ten goede of ten kwade aanwenden. Als je medicinale hennep op de juiste wijze gebruikt, dan heb je van de nood een deugd gemaakt en gezorgd voor een welstandsverschuiving naar de overheid toe.

De overheid kan eraan verdienen, ervoor zorgen dat de samenleving er financieel beter van wordt en de medische zorg zelfvoorzienend. De bestanddelen van de medicinale hennep zijn THC en CBD. De wereldmarktprijs voor 1 liter CBD-olie is ongeveer US$ 9000,-