fbpx
Facebook Pagelike Widget

HEM Suriname start met distributie Tuhka olie

De inwoners van het inheemse Trio dorp Alalapadu, Conservation International en HEM Suriname hebben hun krachten gebundeld om een uniek product bereikbaar te maken voor iedereen.

Alalapadu is een inheems dorp in het resort Coeroenie, gelegen in het uiterste zuidwesten van Sipaliwini. Het dorp maakt deel uit van de Trio-gemeenschap, waar mensen in harmonie leven met de natuur en geloven dat als je voor de natuur zorgt, de natuur altijd voor jou zal zorgen.

Conservation International en de inwoners Alalapadu zijn in 2016 gestart met het Tuhka olie project. De olie wordt geproduceerd in Alalapadu en is van grote betekenis voor de toekomst van het dorp.

Vanaf 4 maart is HEM Suriname gestart met de distributie van de Tuhka olie. Loes Trustfull, Development & Communications Manager van Conservation International, geeft aan dat de grote klantenkring, Marketing skills en klanten consumentgerichtheid, doorslaggevend zijn geweest bij de keuze voor de HEM als distributeur van Tuhka olie.

Hierdoor worden de afzetmogelijkheden vergroot. De nieuwe samenwerking is daarmee een positieve ontwikkeling voor de Trio-gemeenschap, waar Alalapadu onderdeel van is.

Kapitein Shedde van Alalapadu heeft op 14 februari het gloednieuwe bedrijfspand van de HEM bezocht. Bij thuiskomst heeft hij een krutu gehouden voor de gemeenschap, die vervolgens hun goedkeuring heeft uitgesproken voor de HEM als distributeur.

De HEM is heel blij met deze uitbreiding van haar assortiment. Tuhka olie is een uniek product uit het Amazone regenwoud: goed voor hoofd, huid en haar. “Dit product is van hoge kwaliteit en door het te kopen ondersteun je de Trio
gemeenschap in het verre zuiden, die daardoor een verantwoorde bron van inkomsten hebben. Voor ons een geweldige match met onze doelstellingen om kwalitatief goede producten te brengen en maatschappelijk verantwoord bezig te zijn”, aldus directeur Irene Spangenthal.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…