fbpx
‘Hell no’: Niemand zal Semenya weerhouden om te lopen

Redactie GFC Nieuws — “God heeft mijn carrière bepaald, God zal bepalen wanneer mijn carrière eindigt. Geen mens zal mij kunnen weerhouden om te lopen.” Dat zei een strijdlustige Caster Semenya, nadat zij de 800 meter won bij de Doha Diamond League. Semenya verloor deze week haar beroep bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) tegen de beslissing van de internationale atletiekfederatie (IAAF) die een limiet wil stellen voor het testosteronniveau van vrouwelijke atleten.

Semenya (28) ontkende na haar 30e achtereenvolgende overwinning dat zij van plan was te stoppen met hardlopen.

Vanaf 8 mei zal zij alleen kunnen participeren als zij medicatie inneemt om haar hoge testosterongehalte omlaag te brengen. De regel geldt voor vrouwelijke atleten vanaf de 400 meter tot en met de mijl.

Vrouwen die dat niet willen, moeten zich maar inschrijven op andere disciplines, wil de IAAF.

Op de vraag of zij van plan was dan maar pilletjes in te nemen, reageerde Semenya bondig: “Hell no!

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.