fbpx

Helft van de mannen impotent: ook steeds meer 20- plussers krijgen het niet meer omhoog

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Steeds meer mannen in haast alle landen van de wereld worden getroffen door impotentieklachten.

Naar schatting ruim de helft van de heren die ouder zijn dan 50 jaar hebben erectiedisfunctie. Maar het aantal personen dat veel jonger is, zelfs 20- plussers, en niet in staat is een stevige erectie te krijgen neemt gestaag toe.

Het is een zeer zorgelijke ontwikkeling, niet alleen in de VS, maar ook daarbuiten.

Dat zegt dr. Ranjith Ramasamy PH.D in gesprek met de internist dr. Rudy Eberwein. Ramasamy is afgestudeerd aan de Harvard universiteit en de directeur van de afdeling reproductieve urologie, evenals universitair hoofddocent aan de Universiteit van Miami in Florida(VS).

Als uroloog en microchirurg is Dr. Ramasamy gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen van mannelijke onvruchtbaarheid en seksuele disfunctie.

Hij is auteur van meer dan 375 peer-reviewed publicaties over klinische en wetenschappelijke kwesties in reproductieve gezondheid.

Een topexpert verbonden aan Constantin die gespecialiseerd is in het behandelen van deze klachten vertelde eerder vanuit Nederland al aan de GFC gezondheidsredactie dat vooral de Endocrine Disrupting Chemicals (EDC’s) verantwoordelijk zijn voor deze dramatische ontwikkeling.

“Het is daarom van belang om deze EDC’s, die vooral te vinden zijn in pesticiden/onkruidverdelgers, plastic, muskietenkaars/spray, gassen/stoffen die vrijkomen bij vuilverbranding, chemische schoonmaakmiddelen, chemische lotions, chemische zeepsoorten, okselsprays, haargels, air fresheners, sojaproducten en dergelijke zoveel als mogelijk te vermijden”, aldus de Constantin expert.

BEKIJK OOK
Verband gevonden tussen luchtvervuiling en doodgeboren baby's, vooral in arme landen

De hormoonverstorende chemische stoffen komen het  lichaam binnen via de huid, de longen en spijsvertering en hebben een negatief effect op de kwaliteit van erecties, de vruchtbaarheid en het libido.

Ook dr. Ramasamy is dezelfde mening toegedaan. Hij wijt het probleem bovendien aan de veranderde leefstijl van veel mannen.

Veel jongens en oudere heren bewegen volgens de topexpert veel te weinig en zitten uren per dag te gamen op een computer in plaats van actief te zijn.

Een expert die dagelijks het gezond natuurmiddel TOMBA voorschrijft aan zowel mannen en vrouwen met impotentieklachten of een laag libido, zegt aan GFC Nieuws dat er veel mogelijkheden zijn om erectiedisfunctie en libidoproblemen op een natuurlijke wijze tegen te gaan.

“Maar dat moet in combinatie met een gezonde leefstijl waarbij voldoende diepe nachtrust, dagelijkse beweging, de juiste stressbeheersing, gezonde voeding, het vermijden van EDC’s en het gebruik van gezonde natuurmiddelen die het NO- niveau verhogen centraal staan”, aldus de deskundige.

Klik hier voor adviezen om het contact met EDC’s te reduceren.

Foto ter illustratie.