Heldhaftige jongen, 8, redt leven moeder na allergische reactie

GFC NIEUWS- Een snel-denkende achtjarige jongen heeft zijn moeders leven helpen redden toen ze een ernstige allergische reactie kreeg na het eten van chocolade.

Jennifer Lamb, die thuis was met haar zoon William – raakte in anafylactische shock nadat ze zich tegoed had gedaan aan de lekkernij.

Terwijl ze worstelde om te ademen, gooide de 34-jarige vrouw spullen in de richting van de jongen om zo zijn aandacht te trekken.

Toen de jongen uiteindelijk naar hoe toekwam, wees de vrouw hem dat ze worstelde om te ademen en belde de jongen meteen 999.

De moeder van twee kinderen zegt: “Ik kon heel vaag het gesprek tussen hem en de telefonist volgen en herinner mij dat hij zei ‘mama voelt zich niet goed, ze kan niet ademen’.

“Hij begon te doen wat ze hem instrueerden. Hij liet me op de vloer liggen en hield mijn hoofd op, zodat mijn luchtwegen open konden gaan.

“Hij deed vervolgens de deur voor de paramedici open en verliet geen enkel moment mijn zijde.”

Ze vervolgt: “De ambulance was er binnen 10 minuten, maar het behoeft geen twijfel dat hetgeen William heeft gedaan mijn leven heeft gered. Hij gaf me extra tijd totdat de ambulance arriveerde.”

William, een leerling op de Sandycroft County Primary School in Engeland, zegt: “Ik was op dat moment een beetje bang, maar kalmeerde en was zo cool als een komkommer.”

William is sindsdien opgenomen in het schoolbestuur en zegt dat hij eraan zal werken dat alle kinderen weten hoe te handelen in dergelijke situaties.

Overige berichten