fbpx

‘Heks’ maakte kannibalen van minnaar en zijn vrouw, verkochten pasteitjes van mensenvlees

Drie Brazilianen zijn veroordeeld tot tientallen jaren gevangenisstraf voor het vermoorden en opeten van drie vrouwen. De buren mochten meegenieten: zij kregen pasteitjes waar het vlees van de slachtoffers in was verwerkt.

De “kannibalen van Garanhuns”: zo werden Jorge Beltrao Negromonte da Silveira, zijn vrouw Isabel Cristina Pires da Silveira, en zijn minnares Bruna Cristina Oliveira genoemd, naar de stad waar ze de meeste van hun daden uitvoerden.

De slachtoffers werden naar hun woning gelokt “om het woord van God te horen”, of met de belofte van werk als kinderoppas. Daar werden zij neergestoken, in stukken gehakt en opgegeten.

Een deel van het vlees werd gebakken in salgados, pasteitjes die werden verkocht aan buurtgenoten, met het verhaal dat het vlees in de gebakjes kip of tuna was.

Het was allemaal de schuld van Bruna Oliveira, de minnares, hield Jorge Silveira de rechtbank voor. Zij zou een heks zijn die hem en zijn vrouw in haar macht had.

De politie kwam het trio op het spoor doordat Oliveira werd betrapt toen zij de credit cards van een van de slachtoffers gebruikte. Bij een huiszoeking bleek een groot aantal lichaamsdelen in hun tuin begraven.

Als uitleg gaven zij destijds dat zij een sekte waren begonnen om de wereld te zuiveren en de wereldbevolking te verminderen.

Foto: The Witch Hunt – Jean Leon Gerome Ferris