fbpx

Heerenstraat Festival op komst

GFC NIEUWS- In één van de mooiste straten in Paramaribo, de Heerenstraat, werkt Stichting The Back Lot hard aan het Heerenstraat Festival 2019.

Heerenstraat Festival is een jaarlijks festival waar het accent ligt op art, food and culture. Twee weken lang zal de Heerenstraat het culturele hart van Suriname zijn.

De Heerenstraat in het centrum van Paramaribo is een van de mooiste straten. In de naam, de woningen en zelfs de bomen is de gezamenlijke geschiedenis van Suriname en Nederland terug te vinden.

Op een creatieve en culturele manier zal het festival de nadruk leggen op de prachtige binnenstad en haar geschiedenis.

Gebruikmakend van de vier pijlers film, kunst en cultuur, educatie en ontwikkeling bij jongeren wil de organisatie in de komende drie jaar de prachtige Heerenstraat tot een cultureel centrum maken.

De locatie is er al en de historische panden zijn een perfect decor voor alles wat daar zou kunnen plaatsvinden, zoals: mini-sportwedstrijden, combinaties van Nederlandse en Surinaamse (straat)kunstenaars, culinaire workshops en tradities, (live) entertainment, in- en outdoor filmfestivals, en verschillende stands.

BEKIJK OOK
SWM: drinkwaterkwaliteit gegarandeerd, geen reden tot bezorgdheid na toename braken en diarree

De filmfestivals komen terug

Tijdens het Heerenstraat Cultural Festival zal ook het Filmfestival Latino Americano Paramaribo, FLAP, plaatsvinden.

Met het nieuw leven inblazen van de 20 succesvolle Internationale Filmfestivals van The Back Lot zal de aandacht dit maal gericht zijn op Latijns-Amerikaanse films, die de Caribische- en Zuid-Amerikaanse landen wereldwijd een gezicht hebben gegeven.

Ruim 20 films uit onder andere Brazilië, Cuba, Colombia en Peru zullen gedurende een week vertoond worden in Theater Thalia, OnStage Performing Arts en het Tower Auditorium (Self Reliance).

Inleiders zijn uitgenodigd om de geschiedenis en de verschillende facetten van de ontwikkeling van deze opkomende films te belichten.