fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Harley-Davidson gooit handdoek in de ring, verplaatst productie naar buiten VS

Vanwege de handelsoorlog die Donald Trump begon tegen zo’n beetje de rest van de wereld, sloeg Europa terug met hogere importtarieven voor onder meer Amerikaanse motorfietsen.

Dat zou Harley-Davidson, maker van de iconische motorfiets, enkele tientallen miljoenen extra kosten opleveren. Om die te omzeilen, besloot Harley zijn productie te verplaatsen naar buiten de Verenigde Staten.

Trump was des duivels. “Ik heb hard voor hen gevochten en uiteindelijk zullen ze geen tarieven betalen voor hun verkopen in de EU”, tweette Trump maandagmiddag naar aanleiding van de “witte vlag” van de motorfietsenmaker.

Het bedrijf zegt dat “Het verhogen van de internationale productie om de EU-tarifaire lasten te verlichten … niet de voorkeur [is] van het bedrijf, maar … de enige duurzame optie [is] om zijn motorfietsen beschikbaar te stellen aan klanten in de EU en een levensvatbaar bedrijf in Europa te behouden”.

OOK INTERESSANT
Hoogbejaarde man en vakantieganger beroofd in woning

Foto: craig toron