fbpx

Hardere maatregelen aangekondigd tegen bedrijven die zich niet houden aan Covid-protocollen

GFC NIEUWSREDACTIE- Er komt een verhoogde controle op de naleving van de Covid-19 maatregelen en protocollen bij Surinaamse bedrijven.

Er zal ook strenger worden opgetreden tegen overtreders, zegt minister Rishma Kuldipsingh, die namens het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken vertegenwoordigd is in het covid-clusterteam.

Er zijn in de afgelopen periode verschillende overtredingen begaan, ondanks de protocollen en afspraken. Hiervoor zijn er boetes opgelegd.

Kuldipsingh zegt dat er meteen een algehele controle op naleving van de vergunningsvoorwaarden plaatsvindt.

Bij overtreding van de Covid-maatregelen en de protocollen zal de regering zwaarder optreden en stringente boetes opleggen.

BEKIJK OOK
BTW brengt nu al meer inkomsten in staatsas dan OB

Bij een eerste overtreding zal een boete van SRD 10.000 worden opgelegd en bij een tweede overtreding 6 maanden hechtenis of een boete categorie 3 van SRD 25.000.

Verder zullen muziekinstallaties, die voor overlast zorgen, in beslag worden genomen, indien de Covid-maatregelen zijn overschreden.

Mocht blijken dat men bij de handhaving zich toch niet houdt aan de boete, dan zullen zwaardere sancties getroffen worden.

De maatregelen zullen worden verzwaard indien eigenaren zich niet houden aan de gemaakte afspraken.