fbpx

Harde maatregelen tegen roekeloos rijgedrag in Para

De districtsraad (dr) van Para kondigt harde maatregelen aan tegen roekeloos rijgedrag van sommige autobestuurders op de primaire wegen in het district. Overtreders schromen er niet voor om hun eigen leven en dat van anderen in gevaar te brengen.

Voertuigen gaan met hoge snelheden over de weg en voeren allerlei inhaalmanoeuvres uit zegt het BIC.

Tijdens een spoedmeeting met districtscommissaris John de La Fuente heeft de raad het plan voor veilig verkeer in de vakantieperiode gepresenteerd. De veiligheidsmaatregelen zullen volgens de raad verscherpt worden.

De zichtbaarheid van de politie zal verder opgevoerd moeten worden met motorsurveillance op alle primaire- en aanvoerwegen. Op strategische posten zal de politie ook controlewerkzaamheden moeten uitvoeren. De bewustwording over verantwoordelijk rijgedrag zal versterkt worden met het uitzenden van voorlichtingsfilmpjes op televisie.

De ondervoorzitter van de districtsraad, Brigitte Fer-Hardy, doet namens de raad een beroep op bezoekers om zich aan de regels van het verkeer te houden. Fer vindt dat de verkeersregels slechts een begeleidend karakter hebben. De principes voor een verantwoordelijk rijgedrag moet volgens haar in de persoon zitten die achter het stuur plaatsneemt.

Fotoarchief BIC: Een zware aanrijding in het district Para

Naar meer berichten...