fbpx

Hard-to-get spelen werkt en maakt aantrekkelijker

GFC NIEUWS- Psychologen aan de Universiteit van Rochester in New York (VS) onderzoeken al tientallen jaren of en waarom hard-to-get spelen mensen aantrekkelijker maakt.
Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar volgens een recent onderzoek gedragen mensen die hard-to-get spelen zich meestal zelfverzekerd, houden ze hun opties open en duiken ze niet meteen de koffer in.
Dat alles “kan je doen laten ervaren dat er een grotere ‘paringswaarde’ is.” Met andere woorden, de afstand die je tussen jezelf en een mogelijke partner ontwikkelt kan je aantrekkelijker maken voor die andere persoon. “Het impliceert kwaliteit,” zeggen de wetenschappers.
“Als je het je kan veroorloven om kieskeurig te zijn, moet dat wel betekenen dat je verschillende opties hebt, en als je zoveel opties hebt, moet je wel een geschikte partner zijn.”
Het achterhouden van informatie over jezelf – of in ieder geval, je gevoelens – kan ook aantrekkelijk zijn, volgens het onderzoek. De onderzoekers vroegen vrouwen om naar de profielen van (fictieve) mannen te kijken, die (zogenaamd) ook naar veel profielen van vrouwen hadden gekeken, waaronder die van hen. Er werd aan elke vrouw verteld dat zij naar mannen keek die haar aantrekkelijk vonden, gemiddeld vonden of wiens gevoelens onbekend waren.
Hoewel het misschien niet zo verbazingwekkend is dat de vrouwen zich meer aangetrokken voelden tot de mannen waarvan ze wisten dat de aantrekkingskracht wederzijds was, voelden ze zich toch het meest aangetrokken tot de mannen wiens gevoelens onbekend waren. “Als ik niet weet of jij mij wel of niet leuk vindt, moet ik er echt over nadenken en daardoor denk ik dus ook meer aan jou. Je stopt dan veel meer mentale energie in het verwerken van de mogelijkheden,” wordt aangevoerd.

BEKIJK OOK
Broer timmert zusje in elkaar omdat ze zilveren ketting zou hebben gedragen