fbpx

Handen of voeten van Surinaamse criminelen afhakken bij diefstal, bij verkrachting chemisch castreren

GFC NIEUWS- Om de zware criminaliteit een halt toe te roepen, zouden wij in Suriname schuldig bevonden personen veel harder moet straffen.

Het zou zeer zeker een preventieve werking hebben om lijfstraffen toe te passen, zoals de handen en voeten van dieven af te hakken of het chemisch castreren van verkrachters, conform de strafmodellen in verschillende Islamistische landen.

Zo stellen althans steeds meer personen op sociale media voor, naar aanleiding van berichten die gaan over zeer ernstige geweldsdelicten.

Voor zover bekend is er in Suriname nooit officieel onderzoek gedaan naar het draagvlak binnen de samenleving voor het doorvoeren van soortgelijke extreme lijfstraffen.

Een jurist zegt zaterdag desgevraagd aan GFC Nieuws dat hij de indruk heeft dat een groot percentage Surinamers voorstander is van een dergelijke wetgeving.

BEKIJK OOK
Militair en burger aangehouden voor inbraak bij overheidskantoor

“Ik denk dat als er een referendum hierover wordt gehouden, een meerderheid zal kiezen voor de doodstraf en het afhakken van handen en voeten indien iemand zich schuldig maakt aan extreem zware vergrijpen. De meesten zijn het oneens met de hedendaagse milde straffen”, vermoedt hij.

Het is volgens hem echter zeer onwaarschijnlijk dat ons land op dit vlak van koers zal veranderen. Het is volgens critici ook niet bewezen dat harder straffen een preventieve werking heeft op de criminaliteit.