fbpx

Handelsmissie voor samenwerkingsmogelijkheden naar Suriname

Een missie van Arubaanse, Bonairiaanse, Curaçaose en Nederlandse ondernemers zal naar Suriname afreizen. Tijdens dit bezoek zullen samenwerkingsmogelijkheden van ondernemingen tussen de vier landen worden bekeken. Deze handelsmissie is onderdeel van het Congres ‘Zakendoen met Aruba, Curaçao, Nederland en Suriname’. Het congres wordt op 14 en 15 november gehouden in het Marriot Hotel.

De organisatie van deze handelsmissie ligt in handen van Internationaal Ambitieus. Het is de derde keer, binnen twee jaar dat zij dit congres organiseren. Yvonne Rozenblad, vertegenwoordiger van Internationaal Ambitieus, zegt aan het NII dat een 11-tal ondernemers met 5 extra sprekers voor het congres naar ons land afreizen.

De president-commissaris van de Kamer van Koophandel en Fabrieken van Aruba Ernst Mohamed zal ook aanwezig zijn. Rozenblad onderstreept het belang van de handelsmissies, waarbij Suriname zijn positie kan versterken in de regio. Aangezien in deze landen de Nederlands taal gesproken wordt, is het goed als entrepreneurs met elkaar in contact staan. Er zijn genoeg mogelijkheden in diverse sectoren om samen te werken, stelt Rozenblad. Het congres biedt een forum voor met name Surinaamse ondernemers om de juiste informatie te verkrijgen over het zakendoen met partners uit de eerdergenoemde landen.

Het congres staat in het teken van bedrijfsexpansie en groei door middel van internationaal zakendoen, waarbij de Nederlandse taal centraal staat. Voor deze derde editie ligt de focus niet meer alleen op Curaçao, Suriname en Nederland, maar ook op Aruba en Bonaire.

De HUB-functie van Aruba en Curaçao richting de Verenigde Staten en Latijns-Amerika wordt aangehaald, evenals de fiscale voordelen zoals holidaytax en de Vrijhandelszone.

Op beide dagen staan er sprekers op het podium met buitengewone expertises om het publiek te voorzien van waardevolle informatie omtrent internationaal zakendoen met de genoemde landen.(GFC)

OOK INTERESSANT
Man doet na een week melding van vermissing 23-jarige echtgenote en minderjarige zoontjes