fbpx

Handelsdelegatie Rusland in november naar Suriname

GFC NIEUWS- De Russische ambassadeur Sergey Akopov heeft samen met een delegatie van de Russische ambassade, gestationeerd in Brazilië, een bezoek gebracht aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

“Ik vind het een eer om in Suriname te zijn en een bezoek te mogen brengen aan dit ministerie. Het is de eerste keer dat zo een officiële delegatie een bezoek brengt aan Suriname en daar ben ik trots op”, gaf ambassadeur Akopov te kennen.

Er is van gedachten gewisseld over eventuele gebieden van samenwerking. Eerder waren reeds gebieden van samenwerking en handelsbetrekkingen geïdentificeerd en was er reeds correspondentie op gang gekomen.

Tijdens dit gesprek is nader ingegaan hierop en zijn er afspraken gemaakt voor vervolgacties.

Ambassadeur Akopov deed een voorstel om in november een handelsdelegatie naar Suriname te laten komen, om met de particuliere sector van gedachten te wisselen over samenwerking.

BEKIJK OOK
Vrouw, 76, haalt groot geldbedrag van de bank om perceel te kopen en wordt daarna aangereden en beroofd

Onder andere werd genoemd producenten van landbouwapparatuur, meststoffen en waterpompen. De afvaardiging zal een groep van 800 Russische producenten vertegenwoordigen.

De export van rijst is weer ter sprake gekomen. De delegatie vroeg om enkele specificaties van de rijstsoorten die Suriname kan exporteren om dit te kunnen voorleggen aan de Russische overheid zodat kan worden nagegaan welke soort en hoeveelheid kan worden afgenomen.

“We hebben een lange relatie met Rusland. President Bouterse heeft altijd aangegeven de banden met Rusland te versterken, nu zijn we reeds bezig stappen vooruit te zetten in de samenwerking”, zei minister Rabin Parmessar.