Handelmij L. Willemsberg introduceert Surinaamse pindakaas op Nederlandse markt

In tijden van economische stagnaties zijn er toch bedrijven die het risico durven te nemen om zaken te doen buiten de landsgrenzen van Suriname.

Handelmaatschappij L. Willemsberg is al bijna 40 jaar de trotse producent van Wippy pindakaas in Suriname. Het doel is niet alleen de Surinaamse markt te voorzien van de producten maar ook de Caraïbische en Europese markten.

De kans om de Europese markt te betreden heeft zich uiteindelijk aangemeld en het bedrijf is onlangs gestart met de export naar Nederland vanwege de grote vraag vanuit met name de Surinaamse diaspora.

Op de Nederlandse markt wordt Wippy pindakaas verkocht onder de naam Fosten, welke inmiddels een geregistreerd merk in de Benelux is.

Fosten pindakaas wordt geproduceerd in zes varianten, bevat minimaal 95% geroosterde pinda’s en geen conserveringsmiddelen. Maar het belangrijkste is dat het een ‘made in Suriname’ product is.

Afgelopen zaterdag vond er een proeverij plaats in de vestiging van Wah Nam Hong Superstore in Amsterdam waarbij bezoekers de pindakaas mochten proberen.

Overige berichten