fbpx

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om de Early Childhood Development(ECD) gids te introduceren en behandelen.

Het doel van deze workshop was om samen met verschillende belanghebbenden te komen tot een gecoördineerd beleid met betrekking tot Early Childhood Development.

Met een gecoördineerd beleid worden er volgens Gwendolyn Sno, ECD Coördinator van Volksgezondheid, maximale ontwikkelingskansen gecreëerd voor jonge kinderen van 0-3 jaar en wordt er een goede basis gelegd voor hun intelligentie, sociale vaardigheden en persoonlijke groei.

BEKIJK OOK
Twee minderjarige meisjes verdronken

In Suriname is er nog geen gecoördineerd beleid en is deze workshop een aanzet daartoe. De workshop werd verzorgd door de co-facilitators en schrijvers van het ECD-handboek, Sian Williams en Leon Charles.

Aan deze workshop participeerden de ministeries van Sociale Zaken, Justitie en Politie, Volksgezondheid, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, het Instituut voor Opleiding van Leraren, de Medische Faculteit, directeuren van peuterscholen, crèches, ECD-specialisten en de Pan American Health Organization(PAHO).