fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Hakrinbank wil afbouw aandelenbelang Staat Suriname

Aan het begin van het verslagjaar 2017 werd er volgens de directie van de Hakrinbank intensief overleg gevoerd tussen de directie en de minister van Financiën als vertegenwoordiger van de grootaandeelhouder, de Staat Suriname, over de afbouw van zijn aandelenbelang in de Hakrinbank.

In een brief van 26 januari 2017 heeft de minister aangegeven dat de Staat Suriname positief staat tegenover de afbouw van zijn participatie in het geplaatste aandelenkapitaal van 51% tot het in de Wet Toezicht Bank- en Kredietwezen 2011 vastgestelde maximum van 20% per natuurlijke of rechtspersoon.

OOK INTERESSANT
Diaspora Instituut Nederland opnieuw geïnstalleerd

“Wij verwelkomen deze positieve opstelling en zullen ons inzetten om de afbouw van het aandelenbelang van de Staat Suriname te laten samenvallen met de intrede van één of meer aandeelhouders met duidelijke toegevoegde waarde voor onze bank”, aldus de directie.

Medio 2017 werd een selling memorandum door de bank opgesteld evenals een verkoopstrategie, welke nog moet worden goedgekeurd door de grootaandeelhouder. Het streven is dit verkoopproces in de loop van de tweede helft van 2018 af te ronden.(GFC)