fbpx

Hakrinbank lanceert Hakrinbank Online Payments

In Suriname zijn er momenteel geen betalingsmogelijkheden via het internet, terwijl de behoefte hieraan bij zowel lokale webwinkels als consumenten wel aanwezig is. Ten einde in deze behoefte te voorzien presenteert de Hakrinbank met trots een nieuwe manier van betalen in Suriname met Hakrinbank Online Payments (HOP).

Internationaal wordt al jaren de mogelijkheid geboden om online producten te kopen en die gelijk ook te betalen via het internet. De goederen worden vervolgens geleverd door de ondernemer aan de consument. Hiervoor zijn er verschillende betalingsmogelijkheden ontwikkeld waarbij er betaald kan worden met een creditcard, debit card of via een terugkoppeling naar de internetbankieren pagina van een bank.

HOP is de eerste betaalapplicatie waarbij een Point of Sale (POS) betaaltransactie nu online kan plaatsvinden. De applicatie is ontwikkeld door een lokale Fintech genaamd Smart Secure Solutions.

Deze applicatie maakt het mogelijk om online betalingen te verrichten in Surinaamse dollars met een lokale (Hakrinbank) pinpas. De werking van deze dienst is conform dat van een fysiek POS apparaat. Bij het afrekenen van producten betaalt de cliƫnt met zijn lokale pinpas bij het fysieke POS-apparaat, en bij het afrekenen in een webwinkel vindt de betaling plaats bij het digitale POS-apparaat.

Bij de ontwikkeling van deze applicatie is rekening gehouden met stringente internationale veiligheidseisen die creditcard maatschappijen, zoals Visa en Mastercard voorschrijven. De applicatie maakt gebruik van two-factor authenticatie. Dit houdt in dat er zowel een wachtwoord als de pincode van uw pinpas nodig is om een transactie te kunnen doen.

De Pincode wordt volledig versleuteld verzonden en dient uitsluitend om de betaling te autoriseren. De informatie over uw Pincode wordt niet opgeslagen, noch bij de webwinkel, noch bij de bank.

De kracht van HOP is het gemak waarmee klanten in staat worden gesteld om met hun eigen Hakrinbank pinpas vanuit elke gewenste locatie en op elk gewenst tijdstip veilig en snel online betalingen te verrichten. Op dit moment kunnen alleen Hakrinbank pinpashouders gebruik maken van deze dienst.

Met HOP wenst de Hakrinbank een bijdrage te leveren aan het stimuleren van economische bedrijvigheid in Suriname. Lokale online betaalmogelijkheden zullen de weg banen voor nieuwe manieren van zakendoen.

De directie benadrukt dat de Hakrinbank als innovatieve en dynamische instelling, haar klanten hoogwaardige financiƫle diensten aanbiedt en hoopt dat het Surinaams bedrijfsleven de groeimogelijkheden die HOP biedt ten volle zal benutten.(GFC)

Naar meer berichten...