fbpx

Hakrinbank lanceert e-commerce service hoppa!

De Hakrinbank en het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) zijn onlangs een samenwerking aangegaan om het ondernemerschap in Suriname te bevorderen.

Beide partijen streven dit gemeenschappelijk doel na. Het Memorandum
van Overeenstemming is op 13 maart ondertekend door Rafiek Sheorajpanday, waarnemend CEO van de Hakrinbank, en Reina Raveles, directeur van het ministerie.

In het kader hiervan lanceerde de Hakrinbank onlangs het full service e-commerce platform hoppa!

Met hoppa! wordt aan Surinaamse ondernemers, met name de kleine bedrijven en startende ondernemers, de mogelijkheid geboden om via een nieuw, kostenbesparend en efficiënt kanaal hun producten en diensten via deze digitale ‘mall’ aan te bieden aan hun klanten, waarbij betalingen veilig en gemakkelijk online plaats vinden. Deze doelgroep heeft vaak geen toegang tot goede begeleiding en betaalbare financieringen.

De samenwerking tussen beide partijen houdt in dat het ministerie zal bijdragen aan het begeleiden en het geven van educatie en trainingen aan geselecteerde hoppa! ondernemers in Suriname, als ook het eventueel bieden van (technische) ondersteuning.

BEKIJK OOK
Drugs - en diefstalverdachten aangehouden tijdens politie-inval

De Hakrinbank committeert zich op haar beurt door een bedrag van SRD 10 miljoen beschikbaar te stellen voor financieringen aan e-commerce ondernemers. Dit bedrag kan gedurende 1 jaar worden aangewend ter verstrekking van kredieten aan daarvoor in aanmerking komende hoppa! ondernemers.

Deze ondernemers kunnen bij acceptatie in aanmerking komen voor een krediet- of investeringsfaciliteit van maximaal SRD 250.000 tegen een rentetarief van 9,5% per jaar.

Volgens Sheorajpanday bevestigt deze samenwerking het streven van de Hakrinbank om een ‘driver’ te zijn voor het Surinaams bedrijfsleven en met name kleine bedrijven en startende ondernemers.