fbpx

Hakrinbank lanceert dé mobile wallet Mopé: maakt betalen via smartphone mogelijk voor iedereen

GFC NIEUWS- Onder de naam Mopé, ala sei, brengt de Hakrinbank vanaf 1 november de mobile wallet Mopé op de markt.

Met deze innovatieve digitale betaalmethode kan iedereen die Mopé op zijn of haar telefoon heeft geïnstalleerd, de wallet via een gekoppelde bankrekening opwaarderen en gemakkelijk betalen en ontvangen met hun smartphone.

Bankrekeningen van alle lokale banken kunnen gekoppeld worden aan Mopé. Betaling en ontvangst via Mopé vinden direct (real-time) plaats.

De slogan ala sei benadrukt dat Mopé er overal en voor iedereen is, dus zowel voor consumenten als ondernemers, met of zonder bankrekening, in de stad en in het district. De enige voorwaarde om Mopé te kunnen gebruiken is een internetverbinding.

Ook mensen die geen bankrekening hebben kunnen geld ontvangen op hun mobile wallet. Zo kan bijvoorbeeld een werkgever het salaris aan een medewerker uitbetalen via Mopé in plaats van contant. Zodra de mobile wallet met het salaris is opgewaardeerd, kan het gebruikt worden om aankopen te doen bij diverse Surinaamse bedrijven of te versturen naar anderen.

BEKIJK OOK
Tsang dringt aan op strafrechtelijk onderzoek ordinaire grondroof

Mopé biedt ondernemers ook de mogelijkheid om medewerkers, zoals kassières of salesmen, via een speciale code toe te voegen zodat zij namens het bedrijf betalingen kunnen ontvangen. Alle ontvangsten zijn real time te zien in de centrale wallet van de ondernemer. Hierdoor kan cashhandeling sterk afnemen wat bevorderlijk is voor de veiligheid, kostenbesparing en efficiëntie van de bedrijfsvoering.

Mopé is volledig digitaal en stimuleert daardoor het elektronische betalingsverkeer in Suriname. Hakrinbank is er trots op met Mopé meer mensen de mogelijkheid te bieden om in het digitale financieel systeem te participeren. Dit zal er toe leiden dat handige en nuttige financiële producten en diensten beter bereikbaar worden voor een breder publiek.

De Hakrinbank levert hiermee een belangrijke bijdrage aan het verder ontwikkelen van het financieel systeem.