fbpx

Haïtiaanse opgelicht door tussenpersoon die vestigingsdocumenten in orde moest maken

De 33-jarige Louis B. werd maandag door de politie van het ressort Centrum aangehouden en dezelfde dag in verzekering gesteld voor verduistering. Hij fungeerde op maandag 22 oktober als tussenpersoon voor een Haïtiaanse vrouw en haar dochter.

De Haïtiaanse vrouw kwam via een andere landgenoot in contact met Louis. Aangezien Louis de Franse taal machtig is, nam de vrouw hem in vertrouwen om de documenten voor toelating dan wel vestiging voor haar en haar minderjarige dochter in orde te maken.

Louis hield de vrouw voor dat zij U$ 1.200 hiervoor moest betalen. Op 22 oktober ontmoetten partijen elkaar zoals afgesproken, waarna Louis haar bracht naar het desbetreffende overheidskantoor. Terwijl de vrouw op hem wachtte, ging hij naar het loket om te betalen ten einde de nodige bescheiden in orde te kunnen krijgen. Toen hij terug kwam gaf hij een betalingskwitantie aan de vrouw.

Het viel de vrouw toen op dat het bedrag van USD 600,- op de kwitantie stond.
De vrouw vond dit vreemd en besloot daags daarna op onderzoek uit te gaan. Van het personeel van het kantoor kreeg zij te horen dat USD 600,- is betaald voor de bescheiden.

De vrouw deed toen aangifte van oplichting en of verduistering tegen Louis bij de politie.(GFC)