Haïti arresteert Amerikaanse ‘huurlingen’ tijdens gewelddadig protest tegen president Moïse

Redactie GFC Nieuws — Haïtiaanse veiligheidsdiensten arresteerden tijdens de gewelddadigheden gericht tegen president Jovenel Moïse een zwaarbewapende groep vermoedelijke Amerikaanse huurlingen. Een van de arrestanten is mede-eigenaar van een “privé beveiligingsbedrijf”, een bekend eufemisme voor huurlingen.

De groep werd zondag in Port-au-Prince aangehouden toen zij een bank uitkwamen. De vijf Amerikanen, een Rus, een Serviër en één Haïtiaan, hebben alle een militaire achtergrond, schrijft Le Nouvelliste. 

Zij reisden in twee voertuigen zonder nummerplaten. In de auto’s hadden zij militaire wapens, een grote hoeveelheid munitie, kogelvrije vesten, satelliettelefoons en drones.

De website van Kroeker Partners noemt een van hen, Kent Leland Kroeker, als partner en chief operations officer van het particuliere beveiligingsbedrijf.

Kroeker is een voormalige Amerikaanse marineofficier, met “een omvangrijke carrière in het leger, bedrijfsleven en crisisbeheersingsoperaties,” vertelt de website van het bedrijf.

Overige berichten